marieke

'Detailhandel positief over nieuw sociaal akkoord'

Het nieuwe sociaal akkoord, dat afgelopen donderdag werd bereikt tussen het kabinet, de vakbonden en werkgevers, wordt over het algemeen goed ontvangen door ondernemers. Winkeliers zijn bijvoorbeeld opgelucht dat na een lange periode van onzekerheid hierover eindelijk meer duidelijk is. Hierdoor zal het consumentenvertrouwen toenemen en kan de detailhandel profiteren van het feit dat mensen meer gaan uitgeven.

Dat maakte de brancheorganisatie Detailhandel Nederland eind vorige week bekend. De branche reageert onder meer positief op het feit dat de onzekerheid over versobering van de WW is weggenomen (de maximale duur blijft drie jaar). De detailhandel stelt daarnaast dat, hoewel de flexibiliteit door dit akkoord weliswaar enigszins zal worden ingeperkt, er wel mogelijkheden zijn om deze regelgeving verder uit te werken.

Quotum

Ook het feit dat de quotumregeling in het kader van de participatiewet niet doorgaat is goed ontvangen door de detailhandelbranche. "Wij waren tegen invoering van deze regeling omdat een verplicht quotum niet werkt", zo meldde de brancheorganisatie op haar website. "Nu al werken veel mensen met een arbeidshandicap in de detailhandel. In veel winkels in Nederland is reeds een Wajonger aan het werk."

Lees het oorspronkelijke bericht op detailhandel.nl. Klik hier voor de laatste Cijfers & Trends in de detailhandel.

Gepubliceerd op:
16-04-2013

Wat vind je van dit artikel?

x1
x4

Fijn dat je dit interessant vond. Wekelijks ondernemerstips ontvangen?

Lees meer

Personeel

Als starter kun je natuurlijk in je eentje van start gaan met het bedrijf, maar het kan zijn dat je al direct op zoek moet naar geschikt personeel. Maar de ene werknemer is de andere natuurlijk niet. En met welke wettelijke regels (denk aan verzekeringen, loonheffingen etc.) moet je allemaal rekening houden? Hieronder beantwoorden we veel voorkomende vragen over personeel aannemen, waaronder:

  1. Personeel aannemen: waarop moet je letten?
  2. Hoe stel je een contract op?
  3. Kun je als zelfstandige ook personeel aannemen?


Heb je jouw eerste medewerker gevonden? Houd dan ook rekening met de verzekeringen die je hiervoor moet gaan afsluiten. In dit artikel lees je er alles over: hoe verzeker je jouw personeel?

Created with Sketch.

Maak een ijzersterke start

Ga aan de slag met de Startversterker. Een gratis tool voor startende ondernemers. 
 

  • tests, must-do's, tips en expert-inzichten
  • in je eigen tempo, waar en wanneer jij wil
  • houd bij hoe sterk je van start gaat​

Naar de Startversterker >

Goed bezig: ruim 6.288 ondernemers zijn al sterker gestart

Meld je aan

Haal alles uit de Startversterker. Bewaar artikelen, notities en checklists. Werk aan een ijzersterke start. In je eigen tempo, waar en wanneer jij wil.