marieke

'Duidelijkheid essentieel bij sollicitatieprocedures'

Voor ondernemers die op zoek zijn naar nieuw personeel is het essentieel om bij sollicitatieprocedures vanaf het begin open en zo duidelijk mogelijk te zijn over de inhoud en het salaris van de functie. Dit zou een passieve kandidaat sneller doen besluiten om van baan te wisselen, zo blijkt uit recent onderzoek van Academie voor de Arbeidsmarktcommunicatie.

Uit het onderzoek blijkt verder dat er diverse verschillen zijn tussen actieve en passieve baanzoekers. Ook de manier waarop zij benaderd willen worden is verschillend. Zo benutte actieve baanjagers steeds vaker de mogelijkheden van social media, terwijl passieve kandidaten er de voorkeur aan geven om telefonisch te worden benaderd.

Duidelijkheid

De mate van duidelijkheid bij het benaderen van potentiële sollicitanten over de inhoud en salariëring van de betreffende functie speelt een belangrijke rol. Zo vindt zes op de tien eventueel nieuwe werknemers het belangrijk dat een recruiter hierover geen onduidelijkheid laat bestaan. Pas daarna willen ze weten bij welke werkgever de functie is en of deze wel bij hen aansluit. Dit is belangrijker voor de latente baanzoeker dan voor de actieve. Daarom is het verstandig voor een werkgever om bij de actieve benadering van personeel direct duidelijk te zijn over het salaris.

Lees het oorspronkelijke artikel in de Financiële Telegraaf.

Gepubliceerd op:
14-03-2013

Wat vind je van dit artikel?

x2
x0

Fijn dat je dit interessant vond. Wekelijks ondernemerstips ontvangen?

Lees meer

Personeel

Als starter kun je natuurlijk in je eentje van start gaan met het bedrijf, maar het kan zijn dat je al direct op zoek moet naar geschikt personeel. Maar de ene werknemer is de andere natuurlijk niet. En met welke wettelijke regels (denk aan verzekeringen, loonheffingen etc.) moet je allemaal rekening houden? Hieronder beantwoorden we veel voorkomende vragen over personeel aannemen, waaronder:

  1. Personeel aannemen: waarop moet je letten?
  2. Hoe stel je een contract op?
  3. Kun je als zelfstandige ook personeel aannemen?


Heb je jouw eerste medewerker gevonden? Houd dan ook rekening met de verzekeringen die je hiervoor moet gaan afsluiten. In dit artikel lees je er alles over: hoe verzeker je jouw personeel?

Created with Sketch.

Maak een ijzersterke start

Ga aan de slag met de Startversterker. Een gratis tool voor startende ondernemers. 
 

  • tests, must-do's, tips en expert-inzichten
  • in je eigen tempo, waar en wanneer jij wil
  • houd bij hoe sterk je van start gaat​

Naar de Startversterker >

Goed bezig: ruim 6.288 ondernemers zijn al sterker gestart

Created with Sketch.

Welkom op IkGaStarten!

Mogen wij je een aantal korte vragen stellen?

We horen graag wat je van IkGaStarten vindt en wat nog beter kan.
 

 Start hier   >


Deelname duurt niet langer dan 2 minuten.

Meld je aan

Haal alles uit de Startversterker. Bewaar artikelen, notities en checklists. Werk aan een ijzersterke start. In je eigen tempo, waar en wanneer jij wil.