marieke

Flexwerker wint vaker werkgerelateerde conflicten

Als het gaat om juridische conflicten over flexibele arbeidskrachten, stellen rechters flexwerkers relatief vaker in het gelijk dan hun opdrachtgevers. Dat blijkt uit een recente inventarisatie van de Volkskrant.

De krant trekt deze conclusie mede na een aantal uitspraken in rechtszaken tussen opdrachtgevers en alfahulpen, werknemers met een nul-urencontract of mensen die via payrollbedrijven worden uitbetaald. In vier van deze rechtszaken won de flexwerker dit werkgerelateerde conflict.

Trend

Er zijn steeds meer flexwerkers actief op de arbeidsmarkt. Circa dertig procent van alle werkenden heeft bij zijn werkgever een tijdelijk contract of is werkzaam als ZZP'er. Deze trend is ook de rechtspraak niet ontgaan. "Werkgevers zoeken steeds meer de grenzen op", stelt hoogleraar arbeidsrecht Evert Verhulp in de krant. "En de rechters merken dat de samenleving protesteert tegen de doorgeschoten flexibilisering."

Lees het oorspronkelijke bericht in de Financiële Telegraaf.

Gepubliceerd op:
29-11-2013

Wat vind je van dit artikel?

x2
x0

Fijn dat je dit interessant vond. Wekelijks ondernemerstips ontvangen?

Lees meer

Personeel

Als starter kun je natuurlijk in je eentje van start gaan met het bedrijf, maar het kan zijn dat je al direct op zoek moet naar geschikt personeel. Maar de ene werknemer is de andere natuurlijk niet. En met welke wettelijke regels (denk aan verzekeringen, loonheffingen etc.) moet je allemaal rekening houden? Hieronder beantwoorden we veel voorkomende vragen over personeel aannemen, waaronder:

  1. Personeel aannemen: waarop moet je letten?
  2. Hoe stel je een contract op?
  3. Kun je als zelfstandige ook personeel aannemen?


Heb je jouw eerste medewerker gevonden? Houd dan ook rekening met de verzekeringen die je hiervoor moet gaan afsluiten. In dit artikel lees je er alles over: hoe verzeker je jouw personeel?

Created with Sketch.

Gratis tips voor ondernemers ontvangen?

Dat kan met de wekelijkse nieuwsbrief van IkGaStarten. Meld je gratis aan en start nóg sterker!
 

Ja ik wil die tips >

Created with Sketch.

Maak een ijzersterke start

Ga aan de slag met de Startversterker. Een gratis tool voor startende ondernemers. 
 

  • tests, must-do's, tips en expert-inzichten
  • in je eigen tempo, waar en wanneer jij wil
  • houd bij hoe sterk je van start gaat​

Naar de Startversterker >

Goed bezig: ruim 4.515 ondernemers zijn al sterker gestart

Meld je aan

Haal alles uit de Startversterker. Bewaar artikelen, notities en checklists. Werk aan een ijzersterke start. In je eigen tempo, waar en wanneer jij wil.