marieke

'Fraude paspoortkopie moet worden bemoeilijkt'

Als het aan Minister Henk Kamp van Economische Zaken ligt, is er een vrij simpele manier om het plegen van paspoortfraude lastiger te maken. Deze vorm van fraude kan worden bemoeilijkt door op de kopie te noteren met welk doel het document wordt achtergelaten, zo antwoordde de bewindsman eerder deze week op vragen van de PvdA.

De PvdA stelde afgelopen maandag vragen over het feit dat Zelfstandigen Zonder Personeel (ZZP'ers), iedere nieuwe opdrachtgever een paspoortkopie moeten geven. Volgens de politieke partij is het niet duidelijk of deze officiële papieren wel altijd even goed worden bewaard en of hiervoor een alternatief kan worden bedacht, dit om misbruik te voorkomen.

Identiteitsfraude

Kamp antwoordde daarop dat identiteitsfraude lastiger wordt wanneer men een datum en boodschap op de kopie schrijft: "Daarmee kan misbruik bij een andere organisatie of op een andere datum al worden voorkomen. ZZP'ers wordt aangeraden om dit te doen." De minister stelde dat bij dergelijke kopieën voor opdrachtgevers een bewaarplicht geldt van zeven jaar. Hij zei verder geen informatie te hebben over opdrachtgevers die - al dan niet bewust - betrokken zijn bij mogelijke fraude met kopiëen van identiteitsbewijzen.

Lees het oorspronkelijke artikel in de Financiële Telegraaf.

Gepubliceerd op:
07-12-2012

Wat vind je van dit artikel?

x0
x1

Fijn dat je dit interessant vond. Wekelijks ondernemerstips ontvangen?

Lees meer

Personeel

Als starter kun je natuurlijk in je eentje van start gaan met het bedrijf, maar het kan zijn dat je al direct op zoek moet naar geschikt personeel. Maar de ene werknemer is de andere natuurlijk niet. En met welke wettelijke regels (denk aan verzekeringen, loonheffingen etc.) moet je allemaal rekening houden? Hieronder beantwoorden we veel voorkomende vragen over personeel aannemen, waaronder:

  1. Personeel aannemen: waarop moet je letten?
  2. Hoe stel je een contract op?
  3. Kun je als zelfstandige ook personeel aannemen?


Heb je jouw eerste medewerker gevonden? Houd dan ook rekening met de verzekeringen die je hiervoor moet gaan afsluiten. In dit artikel lees je er alles over: hoe verzeker je jouw personeel?

Created with Sketch.

Gratis tips voor ondernemers ontvangen?

Dat kan met de wekelijkse nieuwsbrief van IkGaStarten. Meld je gratis aan en start nóg sterker!
 

Ja ik wil die tips >

Created with Sketch.

Maak een ijzersterke start

Ga aan de slag met de Startversterker. Een gratis tool voor startende ondernemers. 
 

  • tests, must-do's, tips en expert-inzichten
  • in je eigen tempo, waar en wanneer jij wil
  • houd bij hoe sterk je van start gaat​

Naar de Startversterker >

Goed bezig: ruim 5.613 ondernemers zijn al sterker gestart

Meld je aan

Haal alles uit de Startversterker. Bewaar artikelen, notities en checklists. Werk aan een ijzersterke start. In je eigen tempo, waar en wanneer jij wil.