marieke

MKB-bedrijven zoeken match met personeel

Bedrijven in het midden - en kleinbedrijf (MKB) gaan bij het zoeken van nieuwe personeel bij voorkeur op zoek naar de perfecte match. Hun vacatures vullen deze ondernemers dan ook het liefst op met kandidaten die goed passen bij de bedrijfscultuur en de heersende mentaliteit.

Dit resultaat kwam naar voren uit de meest recente MKB Marktmonitor van Unique, een enquete onder ruim 2300 ondernemers. Verder bleek hieruit ook dat de motivatie van sollicitanten om de nieuwe baan in kwestie te willen voor MKB-bedrijven net iets minder zwaar weegt.

Groeipotentieel

Daarnaast spelen zogenoemde zachte criteria (waaronder zelfkennis), bedrijfsrepresentativiteit, groeipotentieel en nevenactiviteiten een rol van betekenis bij de selectie van geschikte kandidaten voor de functie. Dit is een aanzienlijk verschil met de gang van zaken bij grotere organisaties. In het grootbedrijf wordt namelijk juist vooral op motivatie gelet en in mindere mate op de match met de heersende bedrijfscultuur.

Lees het oorspronkelijke bericht inde Financiële Telegraaf. Meer weten over hoe u de kans op het vinden juiste werknemers voor uw bedrijf vergroot? Lees dan hier het artikel Werf het juiste personeel in 4 stappen.

Gepubliceerd op:
30-05-2013

Wat vind je van dit artikel?

x1
x1

Fijn dat je dit interessant vond. Wekelijks ondernemerstips ontvangen?

Lees meer

Personeel

Als starter kun je natuurlijk in je eentje van start gaan met het bedrijf, maar het kan zijn dat je al direct op zoek moet naar geschikt personeel. Maar de ene werknemer is de andere natuurlijk niet. En met welke wettelijke regels (denk aan verzekeringen, loonheffingen etc.) moet je allemaal rekening houden? Hieronder beantwoorden we veel voorkomende vragen over personeel aannemen, waaronder:

  1. Personeel aannemen: waarop moet je letten?
  2. Hoe stel je een contract op?
  3. Kun je als zelfstandige ook personeel aannemen?


Heb je jouw eerste medewerker gevonden? Houd dan ook rekening met de verzekeringen die je hiervoor moet gaan afsluiten. In dit artikel lees je er alles over: hoe verzeker je jouw personeel?

Created with Sketch.

Gratis tips voor ondernemers ontvangen?

Dat kan met de wekelijkse nieuwsbrief van IkGaStarten. Meld je gratis aan en start nóg sterker!
 

Ja ik wil die tips >

Created with Sketch.

Maak een ijzersterke start

Ga aan de slag met de Startversterker. Een gratis tool voor startende ondernemers. 
 

  • tests, must-do's, tips en expert-inzichten
  • in je eigen tempo, waar en wanneer jij wil
  • houd bij hoe sterk je van start gaat​

Naar de Startversterker >

Goed bezig: ruim 5.613 ondernemers zijn al sterker gestart

Meld je aan

Haal alles uit de Startversterker. Bewaar artikelen, notities en checklists. Werk aan een ijzersterke start. In je eigen tempo, waar en wanneer jij wil.