marieke

MKB beter af met divers personeel

Heeft u voor uw startende bedrijf personeel nodig? Overweeg dan eens een mix van mensen met verschillende culturele en etnische achtergronden. Een onderzoek van TNO wijst uit dat MKB-bedrijven met zowel autochtone als allochtone werknemers over het algemeen beter draaien.

Vrijwel unaniem noemen de betrokken ondernemers het hebben van personeel met verschillende culturele en etnische achtergronden gunstig voor hun bedrijf. Dit is te lezen in het rapport 'De meerwaarde van etnische diversiteit; goed voor de business' dat deze week werd gepresenteerd door staatssecretaris Klijnsma van SZW.

De ondervraagde ondernemers noemden een aantal factoren die volgens hen een positieve invloed hebben op de bedrijfsresulaten. Zo spraken ze van het beter benutten van de arbeidsmarkt, het vinden van een grotere afzetmarkt en ook een betere bedrijfsvoering. Dit levert de bedrijven naar eigen zeggen meer winst op, groei in personeel en besparing op werving of op inzet van een uitzendbureau.

Kijk vóórdat u op zoek gaat naar personeel eerst eens hier en overweeg of u medewerkers in loondienst nodig heeft.
 

Gepubliceerd op:
06-11-2009

Wat vind je van dit artikel?

x0
x2

Fijn dat je dit interessant vond. Wekelijks ondernemerstips ontvangen?

Lees meer

Personeel

Als starter kun je natuurlijk in je eentje van start gaan met het bedrijf, maar het kan zijn dat je al direct op zoek moet naar geschikt personeel. Maar de ene werknemer is de andere natuurlijk niet. En met welke wettelijke regels (denk aan verzekeringen, loonheffingen etc.) moet je allemaal rekening houden? Hieronder beantwoorden we veel voorkomende vragen over personeel aannemen, waaronder:

  1. Personeel aannemen: waarop moet je letten?
  2. Hoe stel je een contract op?
  3. Kun je als zelfstandige ook personeel aannemen?


Heb je jouw eerste medewerker gevonden? Houd dan ook rekening met de verzekeringen die je hiervoor moet gaan afsluiten. In dit artikel lees je er alles over: hoe verzeker je jouw personeel?

Created with Sketch.

Gratis tips voor ondernemers ontvangen?

Dat kan met de wekelijkse nieuwsbrief van IkGaStarten. Meld je gratis aan en start nóg sterker!
 

Ja ik wil die tips >

Created with Sketch.

Maak een ijzersterke start

Ga aan de slag met de Startversterker. Een gratis tool voor startende ondernemers. 
 

  • tests, must-do's, tips en expert-inzichten
  • in je eigen tempo, waar en wanneer jij wil
  • houd bij hoe sterk je van start gaat​

Naar de Startversterker >

Goed bezig: ruim 5.613 ondernemers zijn al sterker gestart

Meld je aan

Haal alles uit de Startversterker. Bewaar artikelen, notities en checklists. Werk aan een ijzersterke start. In je eigen tempo, waar en wanneer jij wil.