marieke

Payrolling kan tot besparingen leiden in MKB

Juist voor kleinere bedrijven kan payrolling een interessant alternatief zijn. Dit blijkt uit onderzoek dat accountantskantoor Ernst & Young in opdracht van Please Payroll heeft uitgevoerd naar de aantrekkelijkheid van de dienst 'payroll' voor het bedrijfsleven. De kernvraag was: wanneer is payroll vanuit het kostenaspect voor ondernemingen een interessant alternatief?

Om dit te bepalen is gekeken naar de opbouw van personeelskosten voor een bedrijf. Onderzocht werd met name of er een verband bestaat tussen de uitvoerings- en beheerskosten per medewerker die door een werkgever worden betaald en het aantal medewerkers dat bij deze werkgever in dienst is.

Met de uitvoerings- en beheerskosten worden de additionele kosten bedoeld die werkgevers dienen te maken naast de loonkosten en de bijbehorende werkgeverslasten en sociale premies.

Het onderzoek van Ernst & Young toont aan dat de dienst 'payroll' op basis van de uitvoerings-en beheerskosten eerder een gunstig alternatief voor kleinere ondernemingen is dan voor grotere bedrijven.

De uitvoerings-en beheerskosten van kleinere ondernemingen, uitgedrukt in het aantal werkzame medewerkers, zijn per medewerker namelijk hoger dan deze kosten van grotere ondernemingen. Hier wordt in het onderzoeksrapport uitgebreider op ingegaan. Please Payroll is een landelijk opererende payrollorganisatie en behoort met circa 3.000 medewerkers tot de grotere payrollers van ons land.

Overweegt u om ook MKB'er met personeel te worden, oriënteer u dan eerst eens hier.
 

Gepubliceerd op:
21-10-2009

Wat vind je van dit artikel?

x1
x4

Fijn dat je dit interessant vond. Wekelijks ondernemerstips ontvangen?

Lees meer

Personeel

Als starter kun je natuurlijk in je eentje van start gaan met het bedrijf, maar het kan zijn dat je al direct op zoek moet naar geschikt personeel. Maar de ene werknemer is de andere natuurlijk niet. En met welke wettelijke regels (denk aan verzekeringen, loonheffingen etc.) moet je allemaal rekening houden? Hieronder beantwoorden we veel voorkomende vragen over personeel aannemen, waaronder:

  1. Personeel aannemen: waarop moet je letten?
  2. Hoe stel je een contract op?
  3. Kun je als zelfstandige ook personeel aannemen?


Heb je jouw eerste medewerker gevonden? Houd dan ook rekening met de verzekeringen die je hiervoor moet gaan afsluiten. In dit artikel lees je er alles over: hoe verzeker je jouw personeel?

Created with Sketch.

Gratis tips voor ondernemers ontvangen?

Dat kan met de wekelijkse nieuwsbrief van IkGaStarten. Meld je gratis aan en start nóg sterker!
 

Ja ik wil die tips >

Created with Sketch.

Maak een ijzersterke start

Ga aan de slag met de Startversterker. Een gratis tool voor startende ondernemers. 
 

  • tests, must-do's, tips en expert-inzichten
  • in je eigen tempo, waar en wanneer jij wil
  • houd bij hoe sterk je van start gaat​

Naar de Startversterker >

Goed bezig: ruim 5.799 ondernemers zijn al sterker gestart

Meld je aan

Haal alles uit de Startversterker. Bewaar artikelen, notities en checklists. Werk aan een ijzersterke start. In je eigen tempo, waar en wanneer jij wil.