Verzekeren en risico's afdekken voor ondernemers

Slim groeien met risicomanagement

Pak jij nieuwe kansen met beide handen aan? En groeit je bedrijf daardoor harder dan ooit? Ontzettend mooi! Tegelijkertijd merk je waarschijnlijk dat je ook te maken krijgt met nieuwe risico’s. Hoe zorg je ervoor dat je zonder kopzorgen door kunt groeien?

Ondernemen is plannen maken, vooruitkijken, kansen pakken die zich voordoen. En continu blijven focussen op wat belangrijk voor je is, zodat je je eigen koers kunt blijven varen. Verzekeraar Interpolis licht per branche toe waar je in je groeispurt rekening mee kunt houden. Zodat je met een gerust hart kunt blijven focussen op de groei van je bedrijf.

Houd je cybersecurity goed in het oog

Hoe meer klanten je hebt, hoe meer gegevens je van ze bewaart. Die klantgegevens leveren een schat aan informatie en zijn dus ontzettend waardevol. Niet alleen voor de groei van jouw bedrijf, helaas ook voor cybercriminelen.

Interpolis geeft je graag meer inzicht in de cyberrisico’s die jij loopt in je bedrijf en geeft je tips om de cybersecurity in je bedrijf op orde te brengen. Van een goede firewall en regelmatig je software updaten tot tips voor een veilig wachtwoord.

Als je je eerste medewerker wilt aannemen

Nu je steeds meer kansen verzilvert, stromen de opdrachten binnen. Al snel kun je het werk niet meer alleen aan en neem je je eerste medewerker aan. Of start je een samenwerking op met andere zzp’ers. Tijd voor champagne! En… wat goede raad.

Een mijlpaal: je eerste medewerker

Er komt best wat bij kijken als je voor de eerste keer iemand aanneemt of inhuurt. Onze belangrijkste tip? Kijk verder dan diploma’s, het is veel belangrijker om in te schatten of je nieuwe medewerker het werk aankan en hier voldoende uitdaging in vindt.

Maak goede afspraken als je gaat samenwerken met een collega-zzp’er

Een andere optie om je capaciteit uit te breiden, is een samenwerking met een andere zzp’er. Samen kunnen jullie grotere opdrachten aan. Of complexere opdrachten, omdat jullie elkaars expertise aanvullen.

De basis voor een succesvolle samenwerking is een goed gesprek, zo is te lezen in ons artikel vijf gouden tips voor een samenwerking met andere zzp’ers.

Groeitips per branche

Zakelijke dienstverlening: zorg goed voor jezelf!

Hoe beter het met je bedrijf gaat, hoe hoger de druk die op jou komt te liggen. Je bent zelf je belangrijkste ‘gereedschap’, goed voor jezelf zorgen is dus belangrijk. Neem op tijd je rust, maak tijd vrij om te sporten en om wat leuks te ondernemen. Die vrijheid hoort namelijk ook bij ondernemen en helpt je ook nog eens om burn-outklachten vóór te zijn.

Zorg er ook voor dat je je vakkennis op een hoog niveau houdt, zo voorkom je dat je een beroepsfout maakt waarvoor je aansprakelijk gesteld kunt worden. Ken jij het verschil tussen beroeps- en bedrijfsaansprakelijkheid? Zorg in ieder geval voor duidelijke algemene voorwaarden, waarin je je aansprakelijkheid tot een acceptabel maximum beperkt.

Detailhandel: hoe meer orders, hoe meer voorraad

Je winkel groeit en groeit, dus heb je een steeds grotere voorraad nodig om je klanten op tijd te kunnen leveren. Tot je uit je jasje groeit en het tijd wordt om te verbouwen, een opslagruimte te huren, of zelfs te verhuizen. Omdat je voorraad zo belangrijk is voor je bedrijf, geeft Interpolis je graag een aantal tips om deze te beschermen.

 • Een goed inbraak- en brandalarm mag natuurlijk niet ontbreken
 • Houd nauwkeurig bij aan wie je de sleutel van je opslag uitleent.

 • Bewaar je voorraad liever op stellingen dan op de vloer.
  Hoog en droog is je voorraad beter beschermd tegen waterschade door een lekkage.

Heb je een webwinkel en wil je de opslag en het transport uitbesteden? Dan wil je natuurlijk zeker weten dat de pakketjes op tijd en onbeschadigd bij je klant aankomen. Informeer eens bij andere ondernemers met welke vervoerder zij goede ervaringen hebben.

Horeca: de werkdruk groeit met je bedrijf mee

Groei komt vaak met pieken in deze branche. Ook al weet je als horecaondernemers wel van aanpakken, zorg ervoor dat je jezelf in zo’n piekperiode niet voorbijloopt.

Huur op tijd versterking in, zodat je voldoende bezetting hebt bij topdrukte. Niet alleen belangrijk voor je eigen gezondheid, maar ook voor de klanttevredenheid. Een slimme investering in de groei van je bedrijf: win-win!

Bouw: steeds meer op pad met waardevolle materialen

Je hebt steeds meer opdrachten, investeert flink in materialen en gereedschappen en bent continu op pad. Ook in deze drukke tijden is het belangrijk om te blijven focussen op wat echt belangrijk is. Veiligheid voor alles, zowel tijdens de klus als onderweg. Zorg dat je veilig thuiskomt! Ga in AutoModus.

Je materialen en gereedschappen kun je natuurlijk ook niet missen in deze drukke tijden. Beveilig je bestelbus tegen inbraak en diefstal. Laat je je spullen ’s avonds achter op de bouw? Berg ze dan altijd op in een afgesloten ruimte of container.

Interpolis biedt zzp’ers handige preventiediensten

Als je bedrijf groeit, veranderen de risico’s dus met je mee. Niets om van wakker te liggen, wel iets om rekening mee te houden. Interpolis vindt dat verzekeren zeker niet de enige manier is om met risico’s om te gaan.

Daarom ontwikkelde Interpolis preventiediensten speciaal voor ondernemers. Zo helpen ze jou om in bedrijf te blijven, daar draait het voor jou tenslotte om.

Meer weten over groeien zonder zorgen? Download het e-book

Wil je meer weten over gezonde groei van je bedrijf en ben je benieuwd hoe je jouw risico’s kunt beperken? Download het e-book ‘Slim groeien: succesvol in bedrijf’ van Interpolis.

Interpolis ZekerVanJeZaak® groeit met je bedrijf mee

Heb je al goed zicht op de risico’s die je loopt en weet je hoe je deze kunt verminderen? Met Interpolis ZekerVanJeZaak® kun je in één keer alle bedrijfsrisico’s afdekken die je niet zelf wilt of kunt dragen. De bedrijfsverzekeringen in dit unieke pakket veranderen met jouw bedrijf mee. Ook als je groeit en nieuwe kansen pakt.

Bijgewerkt op: 20-07-2018

Wat vind je van dit artikel?

x1
x1

Fijn dat je dit interessant vond. Wekelijks ondernemerstips ontvangen?

Lees meer

Personeel

Als starter kun je natuurlijk in je eentje van start gaan met het bedrijf, maar het kan zijn dat je al direct op zoek moet naar geschikt personeel. Maar de ene werknemer is de andere natuurlijk niet. En met welke wettelijke regels (denk aan verzekeringen, loonheffingen etc.) moet je allemaal rekening houden? Hieronder beantwoorden we veel voorkomende vragen over personeel aannemen, waaronder:

 1. Personeel aannemen: waarop moet je letten?
 2. Hoe stel je een contract op?
 3. Kun je als zelfstandige ook personeel aannemen?


Heb je jouw eerste medewerker gevonden? Houd dan ook rekening met de verzekeringen die je hiervoor moet gaan afsluiten. In dit artikel lees je er alles over: hoe verzeker je jouw personeel?

Created with Sketch.

Maak een ijzersterke start

Ga aan de slag met de Startversterker. Een gratis tool voor startende ondernemers. 
 

 • tests, must-do's, tips en expert-inzichten
 • in je eigen tempo, waar en wanneer jij wil
 • houd bij hoe sterk je van start gaat​

Naar de Startversterker >

Goed bezig: ruim 6.288 ondernemers zijn al sterker gestart

Created with Sketch.

Welkom op IkGaStarten!

Mogen wij je een aantal korte vragen stellen?

We horen graag wat je van IkGaStarten vindt en wat nog beter kan.
 

 Start hier   >


Deelname duurt niet langer dan 2 minuten.

Meld je aan

Haal alles uit de Startversterker. Bewaar artikelen, notities en checklists. Werk aan een ijzersterke start. In je eigen tempo, waar en wanneer jij wil.