marieke

'Trotse werknemer van grote waarde voor werkgever'

Trotse werknemers zijn goud waard, zeker in tijden van economische tegenwind. Wie een populaire werkgever wil worden (en blijven), moet zorgen voor trots personeel dat achter de organisatiedoelstellingen kan staan. Dat blijkt uit recent onderzoek van Effectory en Intermediair onder ruim driehonderd organisaties.

De onderzoekers constateerden dat de honderd beste werkgevers van Nederland op het onderwerp 'organisatietrots' een 7,9 scoren; ruim 1,3 punt hoger dan de 6,6 van andere bedrijven. Uit het onderzoek blijkt verder dat de medewerkers van deze honderd bedrijven zich oprecht thuisvoelen op hun werk (een 7,9 tegenover een 7,1 bij andere organisaties).

Organisatietrots

"Organisatietrots komt alleen tot stand bij excellent werkgeverschap, waarbij medewerkers continu serieus genomen worden en kunnen meedenken over de te varen koers", licht Guido Heezen, directeur van Effectory en HR-trendwatcher, de onderzoeksresultaten toe. "Organisaties die vooroplopen op het gebied van duurzaam ondernemen en maatschappelijke betrokkenheid hebben vaak ook trots personeel."

Lees het hele artikel in de Financiële Telegraaf.

Gepubliceerd op:
19-08-2013

Wat vind je van dit artikel?

x2
x1

Fijn dat je dit interessant vond. Wekelijks ondernemerstips ontvangen?

Lees meer

Personeel

Als starter kun je natuurlijk in je eentje van start gaan met het bedrijf, maar het kan zijn dat je al direct op zoek moet naar geschikt personeel. Maar de ene werknemer is de andere natuurlijk niet. En met welke wettelijke regels (denk aan verzekeringen, loonheffingen etc.) moet je allemaal rekening houden? Hieronder beantwoorden we veel voorkomende vragen over personeel aannemen, waaronder:

  1. Personeel aannemen: waarop moet je letten?
  2. Hoe stel je een contract op?
  3. Kun je als zelfstandige ook personeel aannemen?


Heb je jouw eerste medewerker gevonden? Houd dan ook rekening met de verzekeringen die je hiervoor moet gaan afsluiten. In dit artikel lees je er alles over: hoe verzeker je jouw personeel?

Created with Sketch.

Gratis tips voor ondernemers ontvangen?

Dat kan met de wekelijkse nieuwsbrief van IkGaStarten. Meld je gratis aan en start nóg sterker!
 

Ja ik wil die tips >

Created with Sketch.

Maak een ijzersterke start

Ga aan de slag met de Startversterker. Een gratis tool voor startende ondernemers. 
 

  • tests, must-do's, tips en expert-inzichten
  • in je eigen tempo, waar en wanneer jij wil
  • houd bij hoe sterk je van start gaat​

Naar de Startversterker >

Goed bezig: ruim 5.613 ondernemers zijn al sterker gestart

Meld je aan

Haal alles uit de Startversterker. Bewaar artikelen, notities en checklists. Werk aan een ijzersterke start. In je eigen tempo, waar en wanneer jij wil.