marieke

Uitzendbureaus mogen niet discrimineren

Uitzendbureaus die zich op specifieke doelgroepen richten, zoals studenten of ouderen, handelen daarmee niet in strijd met de wet. Dat heeft de Commissie Gelijke Behandeling (CGB) gezegd. Wel zijn de bureaus volgens CGB verplicht om mensen die niet tot hun doelgroep behoren maar die wel geschikt zijn, ook te helpen bij werkbemiddeling.

Het Meldpunt Discriminatie vroeg zich af of uitzend- en bemiddelingsbureaus die zich op een bepaalde doelgroep richten, onnodig werknemers uitsluiten. De CGB toetste de kwestie daarop aan de wet. De commissie noemt het raadzaam dat bijvoorbeeld studentenuitzendbureaus in hun personeelsadvertenties aangeven dat werkzoekenden die niet tot de doelgroep behoren maar die wel geschikt zijn, ook worden bemiddeld.

Overweegt u ook om een specialistisch uitzendbureau te starten of heeft u een ander goed idee voor een eigen zaak? Kijk dan eerst even hier.

Gepubliceerd op:
02-11-2009

Wat vind je van dit artikel?

x4
x2

Fijn dat je dit interessant vond. Wekelijks ondernemerstips ontvangen?

Lees meer

Personeel

Als starter kun je natuurlijk in je eentje van start gaan met het bedrijf, maar het kan zijn dat je al direct op zoek moet naar geschikt personeel. Maar de ene werknemer is de andere natuurlijk niet. En met welke wettelijke regels (denk aan verzekeringen, loonheffingen etc.) moet je allemaal rekening houden? Hieronder beantwoorden we veel voorkomende vragen over personeel aannemen, waaronder:

  1. Personeel aannemen: waarop moet je letten?
  2. Hoe stel je een contract op?
  3. Kun je als zelfstandige ook personeel aannemen?


Heb je jouw eerste medewerker gevonden? Houd dan ook rekening met de verzekeringen die je hiervoor moet gaan afsluiten. In dit artikel lees je er alles over: hoe verzeker je jouw personeel?

Created with Sketch.

Gratis tips voor ondernemers ontvangen?

Dat kan met de wekelijkse nieuwsbrief van IkGaStarten. Meld je gratis aan en start nóg sterker!
 

Ja ik wil die tips >

Created with Sketch.

Maak een ijzersterke start

Ga aan de slag met de Startversterker. Een gratis tool voor startende ondernemers. 
 

  • tests, must-do's, tips en expert-inzichten
  • in je eigen tempo, waar en wanneer jij wil
  • houd bij hoe sterk je van start gaat​

Naar de Startversterker >

Goed bezig: ruim 5.613 ondernemers zijn al sterker gestart

Meld je aan

Haal alles uit de Startversterker. Bewaar artikelen, notities en checklists. Werk aan een ijzersterke start. In je eigen tempo, waar en wanneer jij wil.