marieke

Zware omzetdaling in uitzendbranche

Uitzendbedrijven en detacheringsbureaus hebben vorig jaar hun omzet met gemiddeld 11 procent zien dalen. Deze daling is veel sterker dan in 2003, toen er ook sprake was van een periode van economische neergang.

De inkomsten in de uitzendbranche begonnen in het eerste kwartaal van 2009 te dalen en gingen in het kwartaal erna het hardst naar beneden. Daarna vlakte de krimp iets af, zo blijkt uit cijfers van het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS). Uitzendbureaus kregen de hardste klappen. In het tweede kwartaal zagen zij de omzet zelfs met bijna 17 procent teruglopen. Het aantal uitzenduren nam vorig jaar met 16 procent af. Hier zette de daling al in het derde kwartaal van 2008 in.

 

Gepubliceerd op:
01-03-2010

Wat vind je van dit artikel?

x3
x2

Fijn dat je dit interessant vond. Wekelijks ondernemerstips ontvangen?

Lees meer

Personeel

Als starter kun je natuurlijk in je eentje van start gaan met het bedrijf, maar het kan zijn dat je al direct op zoek moet naar geschikt personeel. Maar de ene werknemer is de andere natuurlijk niet. En met welke wettelijke regels (denk aan verzekeringen, loonheffingen etc.) moet je allemaal rekening houden? Hieronder beantwoorden we veel voorkomende vragen over personeel aannemen, waaronder:

  1. Personeel aannemen: waarop moet je letten?
  2. Hoe stel je een contract op?
  3. Kun je als zelfstandige ook personeel aannemen?


Heb je jouw eerste medewerker gevonden? Houd dan ook rekening met de verzekeringen die je hiervoor moet gaan afsluiten. In dit artikel lees je er alles over: hoe verzeker je jouw personeel?

Created with Sketch.

Gratis tips voor ondernemers ontvangen?

Dat kan met de wekelijkse nieuwsbrief van IkGaStarten. Meld je gratis aan en start nóg sterker!
 

Ja ik wil die tips >

Created with Sketch.

Maak een ijzersterke start

Ga aan de slag met de Startversterker. Een gratis tool voor startende ondernemers. 
 

  • tests, must-do's, tips en expert-inzichten
  • in je eigen tempo, waar en wanneer jij wil
  • houd bij hoe sterk je van start gaat​

Naar de Startversterker >

Goed bezig: ruim 5.613 ondernemers zijn al sterker gestart

Meld je aan

Haal alles uit de Startversterker. Bewaar artikelen, notities en checklists. Werk aan een ijzersterke start. In je eigen tempo, waar en wanneer jij wil.