marieke

CDA bindt strijd aan met gemeentelijke vergunningen

Het CDA trekt ten strijde tegen een groot aantal gemeentelijke vergunningen. De partij vindt dat gemeenten allerlei vergunningen voor burgers en bedrijfsleven 'makkelijk kunnen afschaffen'. Voorbeelden zijn de terras- en de reclamevergunning. Ook de welstandscommissies kunnen volgens het CDA 'eenvoudiger en beter'.

Demissionair minister van Financiën Jan Kees de Jager zei dit in het kader van de gemeenteraadsverkiezingen. Gemeenten moeten volgens hem in de economische crisis 'de tering naar de nering' zetten en bezuinigen. Dat kan op een manier waarbij de service voor burgers en bedrijven wordt verbeterd. 'Schaf gewoon heel veel vergunningen af', aldus De Jager. Hij wil regels in de Algemene Plaatselijke Verordeningen opnemen, zodat een cafébaas niet twee vergunningen hoeft aan te vragen als hij een uithangbord wil vervangen omdat hij van bierbrouwer is veranderd.
 

Gepubliceerd op:
02-03-2010

Wat vind je van dit artikel?

Fijn dat je dit interessant vond. Wekelijks ondernemerstips ontvangen?

Lees meer

De eenmanszaak is de meest gekozen rechtsvorm bij startende ondernemers. Schrijf je in bij de Kamer van Koophandel en ontvang direct je kvk-nummer, een btw-identificatienummer en omzetbelastingnummer. Zo kun je snel aan de slag.

Eenmanszaak oprichten: waarom en hoe?
Eenmanszaak oprichten: waarom en hoe?

Rechtsvorm

Een rechtsvorm kiezen is een van de eerste dingen die je doet als je een bedrijf wilt starten. Er zijn in Nederland verschillende rechtsvormen die op jou van toepassing kunnen zijn.

Welke rechtsvorm past bij mij?

De meeste startende ondernemers kiezen voor een eenmanszaak, maar misschien past een andere ondernemingsvorm wel beter bij jouw bedrijf. Op deze pagina's lichten we de verschillende rechtsvormen uitgebreid toe:

Ben je nog aan het oriënteren? In dit artikel vind je een concreet overzicht van alle negen rechtsvormen.

Created with Sketch.

Gratis tips voor ondernemers ontvangen?

Dat kan met de wekelijkse nieuwsbrief van IkGaStarten. Meld je gratis aan en start nóg sterker!
 

Ja ik wil die tips >

Meld je aan

Haal alles uit de Startversterker. Bewaar artikelen, notities en checklists. Werk aan een ijzersterke start. In je eigen tempo, waar en wanneer jij wil.