marieke

KNB lanceert speciaal model voor kleine bv

De Koninklijke Notariële Beroepsorganisatie (KNB) heeft afgelopen dinsdag officieel een speciaal model voor een kleine BV gepresenteerd. Deze uitgekiende vorm moet het ondernemers in het midden- en kleinbedrijf en Zelfstandigen Zonder Personeel (ZZP'ers) makkelijker maken om sneller en goedkoper een besloten vennootschap (bv) op te richten.

De KNB stelt op haar website dat het nieuwe model bestaat uit een notariële oprichtingsakte met statuten die tot een minimum beperkt zijn. De organisatie hoopt met deze maatregel de administratieve lasten voor kleine ondernemers te verlichten en zo ondernemerschap in Nederland verder te kunnen stimuleren.

Aansluiting

Daarnaast hoopt de KNB op het vinden van meer aansluiting bij deze doelgroep. "We hopen dat MKB'ers en ZZP'ers eerder in aanraking komen met notariële dienstverlening, zodat we de markt beter kunnen bedienen", aldus een woordvoerder. "Rechtszekerheid biedt een belangrijke bijdrage aan economische welvaart."

Proactief

Het model is speciaal ontwikkeld in het kader van de Small Business Act for Europe (SBA) die op 30 mei 2011 door de Europese ministers van Economische Zaken is aangenomen. Het motto hierbij was 'think small first' en draait om het versimpelen van de regelgeving voor het MKB en het verminderen van eventuele administratieve lasten. MKB-Nederland reageerde enthousiast op het nieuwe model voor de kleine bv. Voorzitter Hans Biesheuvel: "Dit is precies de manier waarop notarissen het moeten aanpakken. Proactief als partner van de ondernemer."

Lees het hele artikel op NUzakelijk.

Gepubliceerd op:
27-04-2012

Wat vind je van dit artikel?

Fijn dat je dit interessant vond. Wekelijks ondernemerstips ontvangen?

Lees meer

De eenmanszaak is de meest gekozen rechtsvorm bij startende ondernemers. Schrijf je in bij de Kamer van Koophandel en ontvang direct je kvk-nummer, een btw-identificatienummer en omzetbelastingnummer. Zo kun je snel aan de slag.

Eenmanszaak oprichten: waarom en hoe?
Eenmanszaak oprichten: waarom en hoe?

Rechtsvorm

Een rechtsvorm kiezen is een van de eerste dingen die je doet als je een bedrijf wilt starten. Er zijn in Nederland verschillende rechtsvormen die op jou van toepassing kunnen zijn.

Welke rechtsvorm past bij mij?

De meeste startende ondernemers kiezen voor een eenmanszaak, maar misschien past een andere ondernemingsvorm wel beter bij jouw bedrijf. Op deze pagina's lichten we de verschillende rechtsvormen uitgebreid toe:

Ben je nog aan het oriënteren? In dit artikel vind je een concreet overzicht van alle negen rechtsvormen.

Created with Sketch.

Gratis tips voor ondernemers ontvangen?

Dat kan met de wekelijkse nieuwsbrief van IkGaStarten. Meld je gratis aan en start nóg sterker!
 

Ja ik wil die tips >

Meld je aan

Haal alles uit de Startversterker. Bewaar artikelen, notities en checklists. Werk aan een ijzersterke start. In je eigen tempo, waar en wanneer jij wil.