KvK - Steeds meer mensen starten een eigen bedrijf

KvK: 'Steeds meer mensen starten een eigen bedrijf'

Een eigen bedrijf starten is populair. Dat blijkt uit recente cijfers van de Kamer van Koophandel (KvK). Hieruit blijkt dat het aantal gestarte ondernemers en ZZP'ers in het eerste half jaar van 2014 is toegenomen met anderhalf procent. Ook het aantal faillissementen is in deze periode sterk gedaald (met twintig procent); een teken dat het met de economie weer de goede kant op gaat. 

De meeste starters zijn te vinden in de branche gezondheid en welzijn. Deze beginnende ondernemers zijn veelal werkzaam als Zelfstandige Zonder Personeel (ZZP'er). De stijging van startende ondernemers in de zorgsector is relatief opvallend, omdat in 2013 de branches cultuur en recreatie nog erg populair waren onder starters.

Man-vrouw

De meeste starters zijn te vinden in de provincie Noord-Holland. Volgens de KvK: daar zijn 23 procent meer ondernemingen gestart dan gestopt. De provincie Zeeland heeft het laagste groeisaldo (één procent). Van de starters is eenderde van het vrouwelijk geslacht. Vrouwelijke starters richten zich vooral op de algemene dienstverlening (zorg, kinderopvang etc.), terwijl mannelijke starters eerder een bedrijf beginnen in de facilitaire dienstverlening (consultancy, ICT etc.).

Lees het hele bericht op KvK.nl.

Gepubliceerd op:
04-07-2014

Wat vind je van dit artikel?

Fijn dat je dit interessant vond. Wekelijks ondernemerstips ontvangen?

Lees meer

Rechtsvorm

Een rechtsvorm kiezen is een van de eerste dingen die je doet als je een bedrijf wilt starten. Er zijn in Nederland verschillende rechtsvormen die op jou van toepassing kunnen zijn.

Welke rechtsvorm past bij mij?

De meeste startende ondernemers kiezen voor een eenmanszaak, maar misschien past een andere ondernemingsvorm wel beter bij jouw bedrijf. Op deze pagina's lichten we de verschillende rechtsvormen uitgebreid toe:

Ben je nog aan het oriënteren? In dit artikel vind je een concreet overzicht van alle negen rechtsvormen.

Created with Sketch.

Gratis tips voor ondernemers ontvangen?

Dat kan met de wekelijkse nieuwsbrief van IkGaStarten. Meld je gratis aan en start nóg sterker!
 

Ja ik wil die tips >

Created with Sketch.

Zakelijke rekening eerste 6 maanden gratis

Start nóg sterker in 2021 met een zakelijke rekening en krijg meer grip op je geldzaken.

 

Je zakelijke rekening is de eerste 6 maanden gratis inclusief pinpas, internetbankieren en een bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering. 

 

Bekijk je voordeel

 

Meld je aan

Haal alles uit de Startversterker. Bewaar artikelen, notities en checklists. Werk aan een ijzersterke start. In je eigen tempo, waar en wanneer jij wil.