marieke

Starten met een geestelijke beperking, kan dat?

Dat het prima mogelijk is om een onderneming te starten met een fysieke beperking, weten de meeste mensen wel. Maar wist u dat ook iemand met een (lichte) geestelijke beperking prima een eigen bedrijf kan beginnen? Natuurlijk kan niet alles en zal de startende ondernemer de nodige begeleiding moeten krijgen, maar het kan zeker wel.

Het succes van een dergelijke onderneming hangt natuurlijk in grote mate af van de mate van de aard en zwaarte van de beperking, van de begeleiding die de ondernemer krijgt en van het soort onderneming dat hij of zij begint.

Vilans, het Kenniscentrum voor langdurende zorg, heeft een boekje uitgegeven, speciaal over het ondernemerschap met een verstandelijke handicap. Het boekje, Verstandig Ondernemen, is gratis te downloaden.

Gepubliceerd op:
02-03-2011

Wat vind je van dit artikel?

Fijn dat je dit interessant vond. Wekelijks ondernemerstips ontvangen?

Lees meer

De eenmanszaak is de meest gekozen rechtsvorm bij startende ondernemers. Schrijf je in bij de Kamer van Koophandel en ontvang direct je kvk-nummer, een btw-identificatienummer en omzetbelastingnummer. Zo kun je snel aan de slag.

Eenmanszaak oprichten: waarom en hoe?
Eenmanszaak oprichten: waarom en hoe?

Rechtsvorm

Een rechtsvorm kiezen is een van de eerste dingen die je doet als je een bedrijf wilt starten. Er zijn in Nederland verschillende rechtsvormen die op jou van toepassing kunnen zijn.

Welke rechtsvorm past bij mij?

De meeste startende ondernemers kiezen voor een eenmanszaak, maar misschien past een andere ondernemingsvorm wel beter bij jouw bedrijf. Op deze pagina's lichten we de verschillende rechtsvormen uitgebreid toe:

Ben je nog aan het oriënteren? In dit artikel vind je een concreet overzicht van alle negen rechtsvormen.

Created with Sketch.

Gratis tips voor ondernemers ontvangen?

Dat kan met de wekelijkse nieuwsbrief van IkGaStarten. Meld je gratis aan en start nóg sterker!
 

Ja ik wil die tips >

Meld je aan

Haal alles uit de Startversterker. Bewaar artikelen, notities en checklists. Werk aan een ijzersterke start. In je eigen tempo, waar en wanneer jij wil.