marieke

Slimme alternatieven voor grote investeringen

Als starter zit u niet direct te wachten op grote investeringen. Toch kunt u er in veel gevallen niet omheen. Maar wie slim is, kan de kosten wel tot een minimum beperken. Door bijvoorbeeld dingen samen te doen met collega-ondernemers. Door niet alles direct splinternieuw te willen kopen. Of door goed te kijken naar alternatieven voor het kopen van dure producten.

Online marktplaatsen
Op Marktplaats zijn veel spullen te vinden voor ondernemers. Ook restpartijen worden hier veelvuldig aangeboden. Natuurlijk zijn er in deze categorie ook nog tal van andere sites, zoals Speurders, Marktplaza en Viavia. Ook op Ebay.nl is veel te koop voor ondernemers. Op de meeste producten moet u bieden, maar er zijn er ook genoeg direct te koop. Maak geen grote bedragen over als u koopt via een online marktplaats, maar ga dure goederen zelf betalen en direct ophalen zodat u weet wat u koopt.

Domeinen roerende zaken
Domeinen roerende zaken, een afdeling van het Ministerie van Financiën, bewaart, vernietigt en verkoopt goederen. Het kan gaan om verkoop van overtollige rijksgoederen of goederen die door Justitie of door andere officiële opsporingsinstanties in beslag zijn genomen. Er zijn regelmatig kijkdagen. Er wordt enorm veel aangeboden: van computers tot bestelauto’s. De prijzen zijn vaak zeer scherp, garantie krijgt u niet. U kunt ook online bieden.

Failliete boedels
U ziet ze vast wel eens: advertenties in de lokale krant waarin wordt aangekondigd dat inboedels van failliete bedrijven worden geveild. Bent u op zoek naar branchespecifieke inventarissen, dan is het raadzaam om vakbladen goed in de gaten te houden. Hierin staan ook vaak advertenties voor executieveilingen. Een dergelijke veiling kan ervoor zorgen dat u snel uw benodigde spullen bij elkaar hebt.

Online veilingen
Wie niet zelf naar een veilig wil, kan ook bieden in een online veiling. Bekende adressen zijn onder meer Inventarisveiling.nl , Daanveilingen.nl en Trade-Inc .

Winkels voor ondernemers
Er zijn winkels waar u uitsluitend naar binnen mag als u ondernemer bent of vertegenwoordiger van een vereniging of een stichting. De bekendste zijn het Office Centre en de Makro. Deze ketens claimen goedkoop te zijn. Soms zijn ze dat ook, maar vergeet niet dat de prijzen van deze winkels altijd zonder BTW worden gecommuniceerd.

SaaS
SaaS staat voor Software as a Service. Het gaat hier om software die als een online dienst wordt aangeboden. De gebruiker hoeft de software niet aan te schaffen, maar sluit een contract af voor een vast bedrag per maand voor het gebruik. De SaaS provider zorgt voor installatie, onderhoud en beheer, de gebruiker benadert de software over het internet bij de SaaS provider. Het aanbod en de mogelijkheden van SaaS groeien sterk; het is dus lang niet altijd nodig om peperdure softwarelicenties aan te schaffen!

 

Gepubliceerd op:
10-10-2009

Wat vind je van dit artikel?

x4
x1

Fijn dat je dit interessant vond. Wekelijks ondernemerstips ontvangen?

Lees meer

Bedrijf starten

Het starten van een eigen bedrijf is een leuk, maar ook intensief proces waarbij meer komt kijken dan je denkt. Wil je gaan beginnen in bijvoorbeeld de zakelijke dienstverlening, horeca, zorg of een andere sector? Dan vind je op IkGaStarten nuttige informatie en tips om goed van start te gaan. Enkele belangrijke stappen zijn:

  1. De laatste ontwikkelingen checken in jouw branche
  2. Het schrijven van een ondernemingsplan
    Probeer het Business Model Canvas
  3. De inschrijving bij de Kamer van Koophandel (KvK)
  4. Uitzoeken wat voor ondernemer je bent voor de belasting​
  5. Goed je administratie regelen? Overweeg het openen van een zakelijke rekening

Lees alle stappen in het artikel: zo begin je een eigen zaak.

Created with Sketch.

Gratis tips voor ondernemers ontvangen?

Dat kan met de wekelijkse nieuwsbrief van IkGaStarten. Meld je gratis aan en start nóg sterker!
 

Ja ik wil die tips >

Created with Sketch.

Maak een ijzersterke start

Ga aan de slag met de Startversterker. Een gratis tool voor startende ondernemers. 
 

  • tests, must-do's, tips en expert-inzichten
  • in je eigen tempo, waar en wanneer jij wil
  • houd bij hoe sterk je van start gaat​

Naar de Startversterker >

Goed bezig: ruim 5.044 ondernemers zijn al sterker gestart

Meld je aan

Haal alles uit de Startversterker. Bewaar artikelen, notities en checklists. Werk aan een ijzersterke start. In je eigen tempo, waar en wanneer jij wil.