Gratis tool voor ondernemers

Wat is de Startversterker?

Start sterker met de gratis tool Startversterker, barstensvol tips, checklists en must-do's. 8.021 ondernemers gebruiken hem al: "Dit helpt me om concrete acties te bedenken en geeft een ‘kom-op’-gevoel."

Op ikgastarten.nl/startversterker ga je aan de slag met Je grote doel, Topklanten, een Dreamteam en Groei. Jij kiest waar je het eerst mee aan de slag gaat. De tool zit barstensvol doe-artikelen, tests en afvinklijstjes. Ga nog sneller van dromen naar doen, doen, doen. Bijna 8.021 ondernemers gingen je al voor. 

Ja, ik ga ervoor

Eerst meer weten? Zo werkt de Startversterker:

Waarmee ga ik aan de slag?

‘Gewoon beginnen’, dat is een simpele, maar belangrijke experttip uit de Startversterker. Een actieve, gedreven ondernemer start sterker. Je maakt tijd voor je bedrijf. Met focus en vertrouwen zet je heel veel kleine stappen om je grote doel te bereiken. 

"Dit gaat echt een stap verder dan een gewoon ondernemingsplan"

Alleen... waar begin je? Wat zijn must-do’s? De Startversterker selecteerde inspirerende en effectieve acties voor je. De focus ligt op de vier belangrijkste pijlers voor een sterke start. Waar voor jou de prioriteit ligt? Dat bepaal je zelf.

Jouw grote doel

Wat is je grote doel? Heb je je ambitie scherp? Past hij op een bierviltje? Heb je een strak plan? De Startversterker daagt je uit om met 100% focus aan de slag te gaan.

Een dreamteam

Sterk starten doe je niet alleen. Van de buurman tot grote investeerders: verzamel mensen om je heen die je écht verder helpen. Ontdek hoe. En doe de test voor tips om meer uit je netwerk te halen.

Topklanten

Geen klanten, geen inkomsten. Vind en bind klanten die fan & ambassadeur worden van je bedrijf. Heb je bijvoorbeeld al een launching customer?

Klaar voor groei

Hoe zorg je voor een solide basis en bereid je je vanaf dag 1 voor op groei? Gebruik de checklist met must-do's en de tips voor een schaalbaar bedrijf.

Wat levert de Startversterker op?

De Startversterker helpt je om te starten met:

 • een solide basis
 • focus op groei
 • een ambitie die op een bierviltje past
 • je ideale klant in beeld
 • kennis van je klant: wat wil hij nu écht?
 • zelfkennis
 • een sterker netwerk

Hoeveel je uit de Startversterker haalt, ligt natuurlijk aan wat jij ermee doet. Overal vind je checklists, korte oefeningen of notitieveldjes, zodat je meteen concreet aan de slag kunt.

Je gegevens opslaan

Je kunt gewoon aan de slag met de Startversterker zonder je gegevens achter te laten. Als je een checklist afvinkt of iets invult, blijft dit op je eigen device ongeveer twee uur bewaard.

Wil je je voortgang bijhouden en vaker terugkomen om met meer acties aan de slag te gaan? En bijvoorbeeld je testuitslagen bewaren? Meld je dan aan met je e-mailadres en wachtwoord. Daar doen we zonder jouw toestemming uiteraard verder niets mee.

Van de Rabobank, voor startende ondernemers

De Rabobank vindt starters ge-wel-dig. Starters die lekker ondernemen zijn onmisbaar voor het MKB, de banenmarkt en daarmee heel Nederland. Daarom blazen we graag wind in je rug, bijvoorbeeld met deze gratis tool. Zo kun jij nóg sterker starten. Neem contact op met Rabobank.

Naar de Startversterker

Bijgewerkt op: 17-01-2019

Wat vind je van dit artikel?

Fijn dat je dit interessant vond. Wekelijks ondernemerstips ontvangen?

Lees meer

Bedrijf starten

Het starten van een eigen bedrijf is een leuk, maar ook intensief proces waarbij meer komt kijken dan je denkt. Wil je gaan beginnen in bijvoorbeeld de zakelijke dienstverlening, horeca, zorg of een andere sector? Dan vind je op IkGaStarten nuttige informatie en tips om goed van start te gaan. Enkele belangrijke stappen zijn:

 1. De laatste ontwikkelingen checken in jouw branche
 2. Het schrijven van een ondernemingsplan, of probeer het Business Model Canvas
 3. De inschrijving bij de Kamer van Koophandel (KvK)
 4. Uitzoeken wat voor ondernemer je bent voor de belasting​
 5. Goed je administratie regelen? Overweeg het openen van een zakelijke rekening

Lees alle stappen in het artikel: zo begin je een eigen zaak.

Created with Sketch.

Gratis tips voor ondernemers ontvangen?

Dat kan met de wekelijkse nieuwsbrief van IkGaStarten. Meld je gratis aan en start nóg sterker!
 

Ja ik wil die tips >

Created with Sketch.

Zakelijke rekening eerste 6 maanden gratis

Start nóg sterker in 2021 met een zakelijke rekening en krijg meer grip op je geldzaken.

 

Je zakelijke rekening is de eerste 6 maanden gratis inclusief pinpas, internetbankieren en een bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering. 

 

Bekijk je voordeel

 

Meld je aan

Haal alles uit de Startversterker. Bewaar artikelen, notities en checklists. Werk aan een ijzersterke start. In je eigen tempo, waar en wanneer jij wil.