Adminstratie koppelen

2 min  leestijd
166
Image

Vanzelfsprekend moeten uw administratie, uw boekhouding en uw logistieke proces naadloos op elkaar aansluiten. Immers, als u een bepaald product heeft verkocht, moet dat snel weer aangevuld worden om vertragingen in de levering te voorkomen. Een bij uw onderneming passend Enterprise Resource Planning (ERP) systeem, gekoppeld aan een warehouse management systeem (WMS), zorgt dat alle logistieke stromen efficiënt op elkaar aansluiten.

ERP systeem
ERP staat voor standaard software voor het registreren van gegevens. De verkoopafdeling legt er klantgegevens, offertes en verkooporders in vast, de logistieke afdelingen hun materiaalgegevens, voorraden en productieorders en de inkoopafdeling de gegevens van toeleveranciers en inkooporders.

Eén database
Alle gegevens zitten in één database, dus gegevens hoeven nooit dubbel te worden ingevoerd. Het voordeel hiervan is dat bedrijven sneller en efficiënter kunnen werken. ERP wordt tegenwoordig standaard geleverd met een module waarin de financiële afhandeling (grootboek) van transacties wordt bijgehouden. Sommige kleine bedrijven, die geen compleet ERP nodig hebben, werken met een softwarepakket, waarmee al deze financiële gegevens worden geadministreerd.

Warehouse management systeem
Een warehouse management systeem (WMS) is een softwarepakket dat dient als hulpmiddel voor de goederenadministratie in een magazijn. Zo onthoudt een WMS bijvoorbeeld op welke plek in het magazijn de goederen zijn neergelegd, op welke locatie de goederen zijn neergezet zodat bekend is waar de goederen liggen als zij uitgeleverd moeten worden. Met behulp van orderverzamellijsten kunnen de orders efficiënt worden verzameld en verzonden worden.

Kleinere webwinkels zullen geen WMS nodig hebben en kunnen volstaan met alleen een passend ERP-systeem.
 

Meer over webshop

Meer over webshop
Ondernemingsplan

Gratis ondernemingsplan voorbeelden!

Kun je wel wat hulp gebruiken bij het maken van je ondernemingsplan? De Rabobank heeft voorbeelden van meerdere ondernemersplannen, ieder gericht op een bepaalde branche. Downloaden is gratis.

Sluiten