marieke

'Meer consumptieve bestedingen dankzij webwinkels'

Uit een recent onderzoek van GfK dat is uitgevoerd door Thuiswinkel.org blijkt dat de e-commercebranche een positieve invloed heeft op consumptieve bestedingen. Deze uitgaven zullen na 2013 dankzij online verkopen weer verder aantrekken. De belangenbehartiger voor webshops verwacht dat de totale verkoop van producten en diensten aan consumenten zal toenemen van 65,9 miljard euro in 2012 naar 70,1 miljard in 2017.

Dit zou een toename betekenen van zes procent. Online lijkt - mede door de toenemende populariteit van tablets en smartphones - vooralsnog de toekomst te hebben, want tegen het jaar 2020 zouden de consumptieve bestedingen volgens dit onderzoek moeten doorgroeien naar 73,6 miljard euro (een stijging van twaalf procent). Over een jaar over zeven wordt naar verwachting 21 procent van aankopen gedaan via een smartphone, tegenover 33 procent via een tablet.

Online vs. fysiek

Gfk deed hiernaar onderzoek in het kader van onderzoeksprogramma Shopping2020, dat de toekomst van online winkelen in kaart brengt, en ondervroeg hiervoor 444 experts uit de e-commercebranche. Vorige week zijn de resultaten bekendgemaakt. De stijgende populariteit van webwinkels heeft ook gevolgen voor de fysieke winkels. Experts verwachten namelijk dat de bestedingen in fysieke zaken tot 2020 verder gaan afnemen tot zo'n 47 miljard euro (een daling van vijftien procent).

Lees het oorspronkelijke artikel op FD.nl. Overweegt u om een webshop te starten? Lees hier hoe u dat doet.

Gepubliceerd op:
30-09-2013

Wat vind je van dit artikel?

Fijn dat je dit interessant vond. Wekelijks ondernemerstips ontvangen?

Lees meer

Webshop starten? Het oprichten van een webwinkel is de laatste jaren steeds populairder geworden. In 2007 waren er nog zo'n 5.000 webshops, in het eerste kwartaal van 2021 ruim 62.000! (CBS) Ben jij de volgende?

Webshop beginnen: zo word je succesvol
Webshop beginnen: zo word je succesvol

Webshop

Webshops zijn er - net als ondernemers - in alle soorten en maten. Ga jij een eigen webwinkel starten? Of je nou zeldzame Star Wars-figuurtjes of Zuid-Limburgse streekproducten wilt gaan verkopen: online kan het allemaal.

Tips voor webwinkels

Hoewel het starten van een webshop relatief laagdrempelig is, moet je je wel goed voorbereiden voor je start. Ook als internetondernemer krijg je namelijk te maken met (overheids)regels en andere uitdagingen. Zo moet je onder meer denken aan:

  1. Hoe gaan jouw klanten straks betalen? Een overzicht van relevante betaalmethoden voor webwinkeliers
  2. Het (laten) bouwen van een goede website
  3. Indien relevant: personeel inhuren voor jouw webshop

Zeker weten dat je niets vergeet? Lees alle stappen in de checklist: een eigen webshop starten.

Meer succes met je webshop

Wil het nog niet echt vlotten met het aantal aankopen op je webshop? Je kunt aan veel knoppen draaien. Denk bijvoorbeeld aan Search Engine Optimization (SEO). Je optimaliseert dan je website voor zoekmachines als Google, waardoor je sneller bovenaan in de zoekresultaten komt.

Created with Sketch.

Gratis tips voor ondernemers ontvangen?

Dat kan met de wekelijkse nieuwsbrief van IkGaStarten. Meld je gratis aan en start nóg sterker!
 

Ja ik wil die tips >

Meld je aan

Haal alles uit de Startversterker. Bewaar artikelen, notities en checklists. Werk aan een ijzersterke start. In je eigen tempo, waar en wanneer jij wil.