marieke

Mobiele omzet webshops in de lift

Consumenten gebruiken steeds vaker hun smartphone om online een aankoop te doen. Webshops zagen hun omzet op verkopen via mobiele telefoons of tablets in de eerste helft 2013 met 67 procent stijgen ten opzichte van het voorgaande halfjaar, zo blijkt uit een recent onderzoek van Thuiswinkel.org.

In deze periode was de mobiele omzet goed voor elf procent van de totale omzet van webwinkels. In totaal gebruikten 2,3 miljoen Nederlanders bij het doen van een online aankoop hun tablet of smartphone en dat is een stijging van 53 procent ten opzichte van de tweede helft van vorig jaar. Opvallend is dat dit voor eenderde van de mobiele kopers de eerste keer was om iets te bestellen via een mobiel apparaat.

Muziekdownloads

Nederlandse consumenten die online iets kopen met hun smartphone of tablet besteden hun geld vooral aan kleding en/of schoenen. Daarnaast zijn persoonlijke verzorgingsproducten, muziekdownloads en vliegtickets populair. De brancheorganisatie rekent erop dat het aantal Nederlanders dat online shopt via een mobiel apparaat in de tweede helft van het jaar zal doorgroeien naar meer dan drie miljoen mensen. De mobiele jaaromzet van 2013 zal naar verwachting uitkomen op ruim 1,1 miljard euro.

Lees het hele artikel op NUzakelijk.

Gepubliceerd op:
01-11-2013

Wat vind je van dit artikel?

Fijn dat je dit interessant vond. Wekelijks ondernemerstips ontvangen?

Lees meer

Webshop starten? Het oprichten van een webwinkel is de laatste jaren steeds populairder geworden. In 2007 waren er nog zo'n 5.000 webshops, in het eerste kwartaal van 2021 ruim 62.000! (CBS) Ben jij de volgende?

Webshop beginnen: zo word je succesvol
Webshop beginnen: zo word je succesvol

Webshop

Webshops zijn er - net als ondernemers - in alle soorten en maten. Ga jij een eigen webwinkel starten? Of je nou zeldzame Star Wars-figuurtjes of Zuid-Limburgse streekproducten wilt gaan verkopen: online kan het allemaal.

Tips voor webwinkels

Hoewel het starten van een webshop relatief laagdrempelig is, moet je je wel goed voorbereiden voor je start. Ook als internetondernemer krijg je namelijk te maken met (overheids)regels en andere uitdagingen. Zo moet je onder meer denken aan:

  1. Hoe gaan jouw klanten straks betalen? Een overzicht van relevante betaalmethoden voor webwinkeliers
  2. Het (laten) bouwen van een goede website
  3. Indien relevant: personeel inhuren voor jouw webshop

Zeker weten dat je niets vergeet? Lees alle stappen in de checklist: een eigen webshop starten.

Meer succes met je webshop

Wil het nog niet echt vlotten met het aantal aankopen op je webshop? Je kunt aan veel knoppen draaien. Denk bijvoorbeeld aan Search Engine Optimization (SEO). Je optimaliseert dan je website voor zoekmachines als Google, waardoor je sneller bovenaan in de zoekresultaten komt.

Created with Sketch.

Gratis tips voor ondernemers ontvangen?

Dat kan met de wekelijkse nieuwsbrief van IkGaStarten. Meld je gratis aan en start nóg sterker!
 

Ja ik wil die tips >

Meld je aan

Haal alles uit de Startversterker. Bewaar artikelen, notities en checklists. Werk aan een ijzersterke start. In je eigen tempo, waar en wanneer jij wil.