bv oprichten, zzp

Zzp'ers gelukkiger dan werknemers

Dat zzp'ers gelukkiger zijn dan mensen in loondienst wisten wij natuurlijk al lang! Uit onderzoek door Rabobank blijkt dat fulltime zzp'ers hun werksituatie gemiddeld een 7,9 geven. Een derde geeft zelfs een 9 of hoger.

Twijfel jij nog of je de stap naar zelfstandigheid gaat wagen? Veel zzp'ers blijken dik tevreden met hun keuze. Van de ruim 1000 respondenten gaven zzp'ers maar liefst 72% vaker dan werknemers aan hun droombaan te hebben.

Zzp'ers zijn ook vaker gelukkig met hun werk dan werknemers (85% tegenover 71%) en halen vaker dagelijks plezier uit hun werk (83% tegenover 74%). Ze ervaren ondernemen ook als minder stressvol. Waar 39% van de werknemers aangeeft stress te ervaren, ervaart slechts 28% van de zzp'ers dit.

Zin in de werkweek!

Nog meer redenen nodig om te starten? 81% van de zzp'ers peinst er niet over om in loondienst te gaan. Ze zijn tevreden met hun werksituatie zoals die nu is. Van de werknemers kijkt één op de vijf respondenten na het weekend op tegen de nieuwe werkweek. Zzp'ers hebben hier met 7% veel minder last van.

De twee belangrijkste redenen om zzp'er te worden zijn: de vrijheid die ondernemerschap biedt en het eigen baas kunnen zijn. Als zzp'er heb je de vrijheid om je tijd zelf in te delen, je bent veel flexibeler dan in loondienst.

Dit is ook iets wat werknemers graag zouden willen: één op de drie werknemers zou kraag meer vrijheid willen. Je wint gemiddeld een uur per dag als je vanuit huis werkt. Je kunt natuurlijk ook bij de klant op kantoor werken.

Lees ook het artikel 8 redenen om nu te starten met ondernemen.

Bijgewerkt op: 10-09-2020

Wat vind je van dit artikel?

x5
x2

Fijn dat je dit interessant vond. Wekelijks ondernemerstips ontvangen?

Lees meer

Ben jij werkzaam in de zorg en droom je van een eigen praktijk? Weet dan dat je bij de oprichting of overname gebonden bent aan regels van de overheid. We zetten de regels voor zorgprofessionals op een rij.

Eigen praktijk in 10 stappen
Eigen praktijk in 10 stappen

Bedrijf starten

Het starten van een eigen bedrijf is een leuk, maar ook intensief proces waarbij meer komt kijken dan je denkt. Wil je gaan beginnen in bijvoorbeeld de zakelijke dienstverlening, horeca, zorg of een andere sector? Dan vind je op IkGaStarten nuttige informatie en tips om goed van start te gaan. Enkele belangrijke stappen zijn:

  1. De laatste ontwikkelingen checken in jouw branche
  2. Het schrijven van een ondernemingsplan
    Probeer het Business Model Canvas
  3. De inschrijving bij de Kamer van Koophandel (KvK)
  4. Uitzoeken wat voor ondernemer je bent voor de belasting​
  5. Goed je administratie regelen? Overweeg het openen van een zakelijke rekening

Lees alle stappen in het artikel: zo begin je een eigen zaak.

Created with Sketch.

Gratis tips voor ondernemers ontvangen?

Dat kan met de wekelijkse nieuwsbrief van IkGaStarten. Meld je gratis aan en start nóg sterker!
 

Ja ik wil die tips >

Created with Sketch.

Maak een ijzersterke start

Ga aan de slag met de Startversterker. Een gratis tool voor startende ondernemers. 
 

  • tests, must-do's, tips en expert-inzichten
  • in je eigen tempo, waar en wanneer jij wil
  • houd bij hoe sterk je van start gaat​

Naar de Startversterker >

Goed bezig: ruim 6.817 ondernemers zijn al sterker gestart

Meld je aan

Haal alles uit de Startversterker. Bewaar artikelen, notities en checklists. Werk aan een ijzersterke start. In je eigen tempo, waar en wanneer jij wil.