• print

Nederland op een na beste land om zaken te doen

Nederland op een na beste land om zaken te doen

Volgens het engelstalige financiële dienstverleningsbedrijf Bloomberg is Nederland voor bedrijven het op een na beste land ter wereld om zaken te doen. Alleen Hong Kong, als toegangspoort naar China, scoort op dat gebied nog net iets beter.

Op de ranglijst van Bloomberg staat Nederland dus op de tweed plaats. Deze hoge score heeft ons land vooral te danken aan de vijf grote havens en goede logistieke verbindingen met de rest van Europa. Na Hong Kong en Nederland volgen onder andere de Verenigde Staten, het Verenigd Koninkrijk en Australië.

Corruptie

De ranglijst is het resultaat van een recent onderzoek, waarbij Bloomberg wereldwijd honderdzestig markten met elkaar vergeleek. Hierbij speelden zes criteria een belangrijke rol, onder meer de mate van economische integratie, of er vaak sprake is van corruptie en wat de kosten zijn voor het starten van een onderneming. Hong Kong scoorde op deze gebieden het hoogst (49 procent), gevolgd door Nederland (48,3 procent). Volgens de lijst is Brazilië het slechtste land om zaken te doen, voorafgegaan door India en Rusland.

Lees het oorspronkelijke artikel op NUzakelijk.

Vrijdag 23 maart 2012

how to

alle how to's

gerelateerde video's

alle video’s