• print

Aantal Amerikaanse startups gedaald in 2011

Aantal Amerikaanse startups gedaald in 2011

Hoewel het aantal startups in de Verenigde Staten daalde in 2011 ten opzichte van het voorgaande jaar, kwam het percentage gestarte Amerikaanse bedrijven nog wel boven het niveau uit van voor de crisis. Dat blijkt uit de recentste index van de Ewing Marion Kauffman Foundation.

De Ewing Marion Kauffman Foundation is een grote non-profit organisatie die ondernemerschap stimuleert. Uit deze index blijkt overigens wel dat het aantal mensen dat voor zichzelf begint vaker alleen blijft werken. Dat zou een negatief effect hebben op zowel het creëren van werkgelegenheid in de VS als het herstel van de economie.

Werkloosheid

Er kwamen met name veel starters bij in de leeftijd van 45 tot 54 en twintig tot 34 jaar. Onder de nieuwe Amerikaanse ondernemers bevindt zich een aanzienlijk aantal dat zich genoodzaakt voelde om voor zichzelf te beginnen. "De recessie heeft veel mensen gedwongen voor zichzelf te beginnen vanwege de hoge werkloosheid", aldus een van de onderzoekers. "Door de economische onzekerheid zijn ze voorzichtiger geworden en kiezen ze ervoor zelfstandig te werken."

Lees het hele artikel op NUzakelijk.

Dinsdag 27 maart 2012

how to

alle how to's

gerelateerde video's

alle video’s