Regeling willekeurige afschrijving verruimd

1 min  leestijd
0
Image

De regeling voor de tijdelijke willekeurige afschrijving (TWA) wordt verruimd. Doel is om het voor ondernemers eenvoudiger te maken om de regeling optimaal te benutten, met als resultaat een groter liquiditeits- en rentevoordeel.

Demissionair minister De Jager van Financiën heeft dit samen met zijn colega Van der Hoeven van Economische Zaken besloten. De TWA, die in 2009 werd ingevoerd, is één van de maatregelen die ondernemers door de crisis heen moeten helpen. In de praktijk bleek het echter voor ondernemers lastig om aan alle voorwaarden te voldoen. Door verruiming van de regeling kunnen investeringen uit 2009 of 2010 nu volledig versneld worden afgeschreven. In het investeringsjaar met een maximum van 50 procent en het restant – anders dan tot nu toe – in één of meer van de volgende jaren.

De eis dat de ondernemer de investering vóór 1 januari 2012 respectievelijk 1 januari 2013 in gebruik neemt, blijft wel gehandhaafd. De nieuwe TWA-regeling werkt terug tot en met 1 januari 2009. Op 1 januari 2011 vervalt de regeling weer.

Meer over belasting

Meer over belasting

Elke week handige tips in je mailbox?

Meld je dan nu aan voor de nieuwsbrief van IkGaStarten en mis geen praktische handvatten om van jouw start een succes te maken!

Sluiten