marieke

ANWB: 'Nederlandse belastingdruk auto te hoog'

Als het aan de ANWB ligt, wordt het besluit om de onbelaste reiskostenvergoeding voor woon-werkverkeer af te schaffen weer snel teruggedraaid. Het verschil van de belastingdruk op Nederlandse automobilisten in vergelijking met andere Europese landen wordt te groot, vindt de verkeersorganisatie.

Een Nederlandse benzineauto zou nu al maandelijks gemiddeld 212 euro kosten aan belastingen. Als de onbelaste reiskostenvergoeding verdwijnt, stijgt dit bedrag naar maar liefst 282 euro. Bijkomende kosten waar automobilisten in omringende landen toch een beetje raar van zouden opkijken. De gemiddelde Duitse automobilist betaalt namelijk 142 euro aan belasting. Voor een Belg is dat 163 euro en een Fransman hoeft slechts 135 euro te betalen.

Autokosten

De ANWB waarschuwt dat de totale autokosten voor een Nederlander straks uitkomen op 690 euro per maand. Ter vergelijking: voor een Duitser is dat 547 euro. Volgens de verkeersorganisatie zullen mensen ondanks deze strenge maatregelen de auto echt niet vaker laten staan. Veel Nederlandse forenzen kunnen namelijk niet op een andere manier naar hun werk dan met de auto of het openbaar vervoer.

Lees het hele artikel op NUzakelijk.

Gepubliceerd op:
21-06-2012

Wat vind je van dit artikel?

x1
x2

Fijn dat je dit interessant vond. Wekelijks ondernemerstips ontvangen?

Lees meer

Het prestigieuze Ferrari spreekt al decennialang tot de verbeeling. Autocoureur en oprichter Enzo Ferrari, naar wie het merk is vernoemd, stond aan de basis van het succes van deze charismatische sportwagens van Italiaanse makelij.

Ferrari
De start van Ferrari

Auto van de zaak

Ga je als aankomend ondernemer straks de nodige kilometers maken? Dan kun je overwegen om niet privé een auto te rijden, maar er eentje voor zakelijk gebruik aan te schaffen en deze op jouw bedrijfsnaam te zetten.

Zakelijk rijden kan namelijk uiteindelijk stukken voordeliger zijn, maar dit geldt niet voor iedereen. Hieronder lees je hoe het precies zit met de wegenbelasting en bijtelling, maar vertellen we je bijvoorbeeld ook hoe je de juiste auto least.

Created with Sketch.

Gratis tips voor ondernemers ontvangen?

Dat kan met de wekelijkse nieuwsbrief van IkGaStarten. Meld je gratis aan en start nóg sterker!
 

Ja ik wil die tips >

Created with Sketch.

Ondernemingsplan maken?

Ontvang gratis de PDF ‘Ondernemingsplan: de basis in 10 stappen’. Wij hebben het volgende voor je op een rij gezet:

  • Hoe maak je in 10 stappen een businessplan?
  • Uit welke onderdelen bestaat een financieel plan?
  • Welke handige tools kun je hierbij gebruiken?

Stuur mij de PDF

Je ontvangt de PDF binnen 5 minuten kosteloos in je mailbox.

Created with Sketch.

Maak een ijzersterke start

Ga aan de slag met de Startversterker. Een gratis tool voor startende ondernemers. 
 

  • tests, must-do's, tips en expert-inzichten
  • in je eigen tempo, waar en wanneer jij wil
  • houd bij hoe sterk je van start gaat​

Naar de Startversterker >

Goed bezig: ruim 3.455 ondernemers zijn al sterker gestart

Meld je aan

Haal alles uit de Startversterker. Bewaar artikelen, notities en checklists. Werk aan een ijzersterke start. In je eigen tempo, waar en wanneer jij wil.