marieke

Autoverkoop begint zich te herstellen

Er worden weer iets meer nieuwe auto's verkocht dan een jaar geleden. In januari 2010 werden in Nederland 60.849 nieuwe auto's verkocht, en dat is ruim 7 procent meer dan de 56.676 auto’s die in januari 2009 werden verkocht.

Waar het gaat om de meestverkochte merken deden zich in de Top 3 geen veranderingen voor ten opzichte van een jaar eerder. Volkswagen blijft koploper met 7.809 verkochte auto's, Toyota en Ford blijven volgen met respectievelijk 6.249 en 4.864 verkochte auto's. De omvangrijke terugroepactie van Toyota in verband met mogelijke problemen met het gaspedaal doet de verkopen van het Japanse merk overigens geen goed.

Toyota moet wereldwijd ongeveer 8,1 miljoen auto's terugroepen, meer dan het bedrijf het hele afgelopen jaar verkocht. De kosten van de hele operatie, inclusief het uit productie nemen van meerdere modellen, worden door analisten geschat op tussen de 1,1 miljard en 2,2 miljard dollar. Ook voor de verkoop van nieuwe auto's vreest Toyota dat deze een flinke deuk zal oplopen.

Achter de stabiele top drie maakte Renault (met 4.190 verkochte auto's) de sprong naar de vierde plek. Opel sluit de top vijf met 3.856 verkochte exemplaren.

 

Gepubliceerd op:
03-02-2010

Wat vind je van dit artikel?

x2
x4

Fijn dat je dit interessant vond. Wekelijks ondernemerstips ontvangen?

Lees meer

Beschik je (nog) over te weinig vermogen om zelf te investeren in de aanschaf van bedrijfsmiddelen? Dan is leasen mogelijk een optie, óók als het gaat om een computer of machine. Hoe dat precies in zijn werk gaat, lees je in deze checklist.

Wat je moet weten over leasen
Wat je moet weten over leasen

Auto van de zaak

Ga je als aankomend ondernemer straks de nodige kilometers maken? Dan kun je overwegen om niet privé een auto te rijden, maar er eentje voor zakelijk gebruik aan te schaffen en deze op jouw bedrijfsnaam te zetten.

Zakelijk rijden kan namelijk uiteindelijk stukken voordeliger zijn, maar dit geldt niet voor iedereen. Hieronder lees je hoe het precies zit met de wegenbelasting en bijtelling, maar vertellen we je bijvoorbeeld ook hoe je de juiste auto least.

Created with Sketch.

Gratis tips voor ondernemers ontvangen?

Dat kan met de wekelijkse nieuwsbrief van IkGaStarten. Meld je gratis aan en start nóg sterker!
 

Ja ik wil die tips >

Created with Sketch.

Maak een ijzersterke start

Ga aan de slag met de Startversterker. Een gratis tool voor startende ondernemers. 
 

  • tests, must-do's, tips en expert-inzichten
  • in je eigen tempo, waar en wanneer jij wil
  • houd bij hoe sterk je van start gaat​

Naar de Startversterker >

Goed bezig: ruim 6.485 ondernemers zijn al sterker gestart

Meld je aan

Haal alles uit de Startversterker. Bewaar artikelen, notities en checklists. Werk aan een ijzersterke start. In je eigen tempo, waar en wanneer jij wil.