marieke

Autoverkoop herstelt zich

In februari van dit jaar zijn 11,3 procent meer auto's op kenteken gezet in Nederland dan in dezelfde periode vorig jaar. Dit blijkt uit cijfers van BOVAG, RAI Vereniging en RDC. In totaal werden er in februari 2010 37.786 nieuwe personenauto's op kenteken gezet in ons land.

In de eerste twee maanden van 2010 werden in totaal 100.548 nieuwe personenauto's geregistreerd. Dat zijn er 10.446 meer dan in dezelfde periode van 2009. De stijging in de verkopen over 2010 komt daarmee uit op 11,6 procent.
Het dieptepunt in de verkopen lijkt hiermee achter de rug. BOVAG en RAI Vereniging zeggen dan ook de start van een voorzichtig herstel te signaleren. Wel dient in aanmerking te worden genomen dat februari vorig jaar een bijzonder slechte maand was, met ruim 31 procent minder registraties dan het jaar ervoor.

De vijf best verkochte merken in februari waren Ford (3.922 stuks), Toyota (3.759), Volkswagen (3.554), Renault (3.475) en Opel (2.949). De vijf best verkochte modellen waren de Ford Ka (1.629), de Toyota Aygo (1.368), de Volkswagen Golf (1.277), de Renault Megane (1.174) en de Volkswagen Polo (1.062).
 

Gepubliceerd op:
05-03-2010

Wat vind je van dit artikel?

x2
x1

Fijn dat je dit interessant vond. Wekelijks ondernemerstips ontvangen?

Lees meer

Beschik je (nog) over te weinig vermogen om zelf te investeren in de aanschaf van bedrijfsmiddelen? Dan is leasen mogelijk een optie, óók als het gaat om een computer of machine. Hoe dat precies in zijn werk gaat, lees je in deze checklist.

Wat je moet weten over leasen
Wat je moet weten over leasen

Auto van de zaak

Ga je als aankomend ondernemer straks de nodige kilometers maken? Dan kun je overwegen om niet privé een auto te rijden, maar er eentje voor zakelijk gebruik aan te schaffen en deze op jouw bedrijfsnaam te zetten.

Zakelijk rijden kan namelijk uiteindelijk stukken voordeliger zijn, maar dit geldt niet voor iedereen. Hieronder lees je hoe het precies zit met de wegenbelasting en bijtelling, maar vertellen we je bijvoorbeeld ook hoe je de juiste auto least.

Created with Sketch.

Gratis tips voor ondernemers ontvangen?

Dat kan met de wekelijkse nieuwsbrief van IkGaStarten. Meld je gratis aan en start nóg sterker!
 

Ja ik wil die tips >

Created with Sketch.

Maak een ijzersterke start

Ga aan de slag met de Startversterker. Een gratis tool voor startende ondernemers. 
 

  • tests, must-do's, tips en expert-inzichten
  • in je eigen tempo, waar en wanneer jij wil
  • houd bij hoe sterk je van start gaat​

Naar de Startversterker >

Goed bezig: ruim 6.485 ondernemers zijn al sterker gestart

Meld je aan

Haal alles uit de Startversterker. Bewaar artikelen, notities en checklists. Werk aan een ijzersterke start. In je eigen tempo, waar en wanneer jij wil.