marieke

Autoverkopen opnieuw hoger

Voor de achtste maand op rij zijn de autoverkopen in Nederland vorige maand gestegen. Volgens branche-organisatie Bovag wijst dit zonder enige twijfel op een 'bestendig herstel van de Nederlandse markt'. De autoverkopen in in ons land stegen in de maand juli met 15,2 procent in vergelijking met juli vorig jaar.

In totaal werden in de afgelopen maand 38.603 auto's verkocht. Sinds het begin van dit jaar zijn in totaal 308.717 auto's verkocht. Dat betekent een groei van 21,2 procent vergeleken met dezelfde periode vorig jaar. Toen werden er tot en met juli 254.736 verkopen gemeld. De best verkochte merken in de afgelopen maand waren Volkswagen, Ford, Peugeot, Toyota en Renault.

Verwachtingen
Eerder dit jaar stelden Bovag en RAI de verwachting voor de verkopen voor heel 2010 al naar boven bij, tot 410.000 nieuwe personenauto's. Dat zouden er al ruim 20.000 meer zijn dan in 2009. De verwachtingen worden nu nog verder omhoog bijgesteld, tot boven de 410.000. In het crisisjaar 2009 kelderden de autoverkopen in Nederland met ruim een vijfde, tot 387.699 stuks. Het jaar daarvoor werden nog bijna 500.000 nieuwe auto's verkocht.

Slooppremie
Nederland doet het dit jaar tot nu toe een stuk beter dan veel andere Europese landen. De cijfers in Duitsland, Spanje, Frankrijk en Italië blijven procentueel vooralsnog flink achter bij die in ons land. In de genoemde landen gingen de autoverkopen in de maand juli juist fors omlaag. Dit had te maken met het aflopen van overheidsmaatregelen om de verkopen te stimuleren. Deze programma's waren aanzienlijk genereuzer in vergelijking tot de slooppremie die autokopers in Nederland ontvingen. Om die reden zagen andere landen de verkopen vorig jaar al toenemen.
 

Gepubliceerd op:
05-08-2010

Wat vind je van dit artikel?

x1
x0

Fijn dat je dit interessant vond. Wekelijks ondernemerstips ontvangen?

Lees meer

Beschik je (nog) over te weinig vermogen om zelf te investeren in de aanschaf van bedrijfsmiddelen? Dan is leasen mogelijk een optie, óók als het gaat om een computer of machine. Hoe dat precies in zijn werk gaat, lees je in deze checklist.

Wat je moet weten over leasen
Wat je moet weten over leasen

Auto van de zaak

Ga je als aankomend ondernemer straks de nodige kilometers maken? Dan kun je overwegen om niet privé een auto te rijden, maar er eentje voor zakelijk gebruik aan te schaffen en deze op jouw bedrijfsnaam te zetten.

Zakelijk rijden kan namelijk uiteindelijk stukken voordeliger zijn, maar dit geldt niet voor iedereen. Hieronder lees je hoe het precies zit met de wegenbelasting en bijtelling, maar vertellen we je bijvoorbeeld ook hoe je de juiste auto least.

Created with Sketch.

Gratis tips voor ondernemers ontvangen?

Dat kan met de wekelijkse nieuwsbrief van IkGaStarten. Meld je gratis aan en start nóg sterker!
 

Ja ik wil die tips >

Created with Sketch.

Maak een ijzersterke start

Ga aan de slag met de Startversterker. Een gratis tool voor startende ondernemers. 
 

  • tests, must-do's, tips en expert-inzichten
  • in je eigen tempo, waar en wanneer jij wil
  • houd bij hoe sterk je van start gaat​

Naar de Startversterker >

Goed bezig: ruim 6.485 ondernemers zijn al sterker gestart

Meld je aan

Haal alles uit de Startversterker. Bewaar artikelen, notities en checklists. Werk aan een ijzersterke start. In je eigen tempo, waar en wanneer jij wil.