marieke

Bandenbedrijven profiteren van winterweer

Niet iedere sector ondervindt hinder van het strenge winterweer. De autobranche - bandenbedrijven in het bijzonder - doen momenteel goede zaken, omdat de sneeuw voor veel automobilisten aanleiding is om op het laatste moment toch nog een set winterbanden aan te schaffen.

De vraag naar winterbanden is op het moment zo groot dat de wachttijden voor een bandenwissel wel kunnen oplopen tot een week. Bandenfabrikanten verwachten dat zij het komende jaar daardoor meer winterbanden zullen verkopen dan voorheen. In 2012 werden nog 1,8 miljoen winterbanden verkocht, maar voor 2013 gaan de fabrikanten al uit van twee miljoen exemplaren.

Wachttijden

Zakelijke automobilisten zijn vaak de eersten die een afspraak maken om hun zomerbanden te vervangen door winterbanden. Dit gebeurt vaak al in oktober en november. Particulieren kijken het meestal nog wat langer aan en laten pas bij de eerste sneeuwval hun banden verwisselen. Remco Meester van Kwik-Fit waarschuwt in het artikel voor drukte bij de bandenbedrijven: "Lange wachttijden zijn niet uitgesloten. De eerste sneeuwperiode was erg kort, dus toen heeft men kennelijk nog even de kat uit de boom gekeken."

Lees het hele artikel in de Financiële Telegraaf.

 

Gepubliceerd op:
23-01-2013

Wat vind je van dit artikel?

x0
x2

Fijn dat je dit interessant vond. Wekelijks ondernemerstips ontvangen?

Lees meer

Beschik je (nog) over te weinig vermogen om zelf te investeren in de aanschaf van bedrijfsmiddelen? Dan is leasen mogelijk een optie, óók als het gaat om een computer of machine. Hoe dat precies in zijn werk gaat, lees je in deze checklist.

Wat je moet weten over leasen
Wat je moet weten over leasen

Auto van de zaak

Ga je als aankomend ondernemer straks de nodige kilometers maken? Dan kun je overwegen om niet privé een auto te rijden, maar er eentje voor zakelijk gebruik aan te schaffen en deze op jouw bedrijfsnaam te zetten.

Zakelijk rijden kan namelijk uiteindelijk stukken voordeliger zijn, maar dit geldt niet voor iedereen. Hieronder lees je hoe het precies zit met de wegenbelasting en bijtelling, maar vertellen we je bijvoorbeeld ook hoe je de juiste auto least.

Created with Sketch.

Gratis tips voor ondernemers ontvangen?

Dat kan met de wekelijkse nieuwsbrief van IkGaStarten. Meld je gratis aan en start nóg sterker!
 

Ja ik wil die tips >

Created with Sketch.

Maak een ijzersterke start

Ga aan de slag met de Startversterker. Een gratis tool voor startende ondernemers. 
 

  • tests, must-do's, tips en expert-inzichten
  • in je eigen tempo, waar en wanneer jij wil
  • houd bij hoe sterk je van start gaat​

Naar de Startversterker >

Goed bezig: ruim 5.044 ondernemers zijn al sterker gestart

Meld je aan

Haal alles uit de Startversterker. Bewaar artikelen, notities en checklists. Werk aan een ijzersterke start. In je eigen tempo, waar en wanneer jij wil.