marieke

CDA pleit voor onbelaste kilometervergoeding van dertien cent

Het CDA pleit voor een onbelaste vergoeding voor woon-werkverkeer van dertien cent per kilometer voor auto en openbaar vervoer. Dat schreef de Financiële Telegraaf gisteren op basis van een voorstel van het bestuur van de politieke partij. De plannen worden naar verwachting vrijdag en zaterdag tijdens het tweedaagse verkiezingscongres voorgelegd aan de leden.

Het CDA heeft al eerder aangegeven nog te willen sleutelen aan de geplande afschaffing van de onbelaste reiskostenvergoeding. De partij legde die afschaffing samen met VVD, D66, GroenLinks en ChristenUnie vast in het begrotingsakkoord voor 2013. Toch zou een aantal partijen deze (voor forenzen) vervelende maatregel het liefst ongedaan maken.

Verkiezingsprogramma

Momenteel geldt voor forenzen een onbelaste reiskostenvergoeding van maximaal negentien procent. Het verlagen van deze bovengrens leverde in het begrotingsakkoord 1,3 miljard euro op. Het is nog de vraag hoe het CDA dat gat denkt te gaan opvullen als de geplande maatregel wat betreft de onbelaste vergoeding alsnog wordt aangepast. Hierover zal meer duidelijkheid ontstaan als het verkiezingsprogramma van de CDA bekend wordt gemaakt.

Lees het oorspronkelijke artikel in de Financiële Telegraaf.

Gepubliceerd op:
26-06-2012

Wat vind je van dit artikel?

x4
x1

Fijn dat je dit interessant vond. Wekelijks ondernemerstips ontvangen?

Lees meer

Auto van de zaak

Ga je als aankomend ondernemer straks de nodige kilometers maken? Dan kun je overwegen om niet privé een auto te rijden, maar er eentje voor zakelijk gebruik aan te schaffen en deze op jouw bedrijfsnaam te zetten.

Zakelijk rijden kan namelijk uiteindelijk stukken voordeliger zijn, maar dit geldt niet voor iedereen. Hieronder lees je hoe het precies zit met de wegenbelasting en bijtelling, maar vertellen we je bijvoorbeeld ook hoe je de juiste auto least.

Created with Sketch.

Gratis tips voor ondernemers ontvangen?

Dat kan met de wekelijkse nieuwsbrief van IkGaStarten. Meld je gratis aan en start nóg sterker!
 

Ja ik wil die tips >

Created with Sketch.

Maak een ijzersterke start

Ga aan de slag met de Startversterker. Een gratis tool voor startende ondernemers. 
 

  • tests, must-do's, tips en expert-inzichten
  • in je eigen tempo, waar en wanneer jij wil
  • houd bij hoe sterk je van start gaat​

Naar de Startversterker >

Goed bezig: ruim 5.044 ondernemers zijn al sterker gestart

Meld je aan

Haal alles uit de Startversterker. Bewaar artikelen, notities en checklists. Werk aan een ijzersterke start. In je eigen tempo, waar en wanneer jij wil.