marieke

Compensatie voor oude bestelauto's

Ondernemers die in oudere bestelauto's rijden, worden financieel gecompenseerd als vanaf 2013 in de grote steden milieuzones voor deze auto's worden ingevoerd. In steden waar teveel fijnstof en stikstofoxiden in de lucht zitten, kunnen de ondernemers straks een beroep doen op een investeringssubsidie om een schonere auto te kunnen kopen.

De ondernemers hebben hiertoe een toezegging gekregen van de Rijksoverheid. Die toezegging maakt deel uit van een intentieverklaring met acht grote steden, werkgeversorganisaties en de vervoerdersorganisaties EVO, TLN en KNV.

Hoeveel geld beschikbaar komt, hangt af van het aantal steden dat vanaf 2013 een milieuzone zal invoeren. Dit jaar meten de grote steden in de Randstad, maar ook de steden Eindhoven, Tilburg, Den Bosch en Breda of een dergelijke milieuzone voor professionele vervoerders echt noodzakelijk is om binnen de Europese normen te blijven.
 

Gepubliceerd op:
07-05-2010

Wat vind je van dit artikel?

x1
x1

Fijn dat je dit interessant vond. Wekelijks ondernemerstips ontvangen?

Lees meer

Beschik je (nog) over te weinig vermogen om zelf te investeren in de aanschaf van bedrijfsmiddelen? Dan is leasen mogelijk een optie, óók als het gaat om een computer of machine. Hoe dat precies in zijn werk gaat, lees je in deze checklist.

Wat je moet weten over leasen
Wat je moet weten over leasen

Auto van de zaak

Ga je als aankomend ondernemer straks de nodige kilometers maken? Dan kun je overwegen om niet privé een auto te rijden, maar er eentje voor zakelijk gebruik aan te schaffen en deze op jouw bedrijfsnaam te zetten.

Zakelijk rijden kan namelijk uiteindelijk stukken voordeliger zijn, maar dit geldt niet voor iedereen. Hieronder lees je hoe het precies zit met de wegenbelasting en bijtelling, maar vertellen we je bijvoorbeeld ook hoe je de juiste auto least.

Created with Sketch.

Gratis tips voor ondernemers ontvangen?

Dat kan met de wekelijkse nieuwsbrief van IkGaStarten. Meld je gratis aan en start nóg sterker!
 

Ja ik wil die tips >

Created with Sketch.

Maak een ijzersterke start

Ga aan de slag met de Startversterker. Een gratis tool voor startende ondernemers. 
 

  • tests, must-do's, tips en expert-inzichten
  • in je eigen tempo, waar en wanneer jij wil
  • houd bij hoe sterk je van start gaat​

Naar de Startversterker >

Goed bezig: ruim 6.485 ondernemers zijn al sterker gestart

Meld je aan

Haal alles uit de Startversterker. Bewaar artikelen, notities en checklists. Werk aan een ijzersterke start. In je eigen tempo, waar en wanneer jij wil.