marieke

Drooove: Reclameauto's verhuren is twee keer geld verdienen

Sinds enkele maanden is Drooove op de markt. De jonge Bredase ondernemer Willem Avontuur (24) bedacht dat hij wel eens erg succesvol kon worden als hij milieuvriendelijke auto's verhuurt aan consumenten en deze door het bedrijfsleven laat bestickeren met logo's of reclame.

Avontuur kwam op het idee door de toenemende hoeveelheid reclame die hij zag op bijvoorbeeld trams, bussen en taxi's. Reclame op (rijdende) voertuigen is een opvallende en doeltreffende manier om reclame-uitingen over te brengen, zo constateerde hij.

Mobiel zijn

Daarbij komt dat de mobiliteitsbehoefte in de afgelopen jaren flink is gestegen. Particulieren willen mobiel zijn, maar dan liefst wel betaalbaar en met oog voor het milieu. Drooove combineert deze factoren op een slimme manier.

Aan twee kanten omzet

De consument betaalt minder voor zijn auto dan bij een gangbaar verhuurbedrijf, de adverteerder krijgt zijn bedrijf voor relatief weinig geld onder de aandacht in de regio en Droover zelf pakt aan twee kanten omzet.

Adverteren

Het inschrijfgeld voor de consument bedraagt 299 euro. Dat is inclusief de afleverkosten. Daarna betaalt de huurder een maandelijks bedrag. Hij krijgt daarbij de keuze uit twee modellen: de Volkswagen Polo Bluemotion en de Peugeot 107. De laatste is met 179 euro per maand de goedkoopste. Adverteerders betalen 275 euro per maand.

Goedkoper dan de concurrent

Willem Avontuur (24) verwacht in het eerste jaar 200 auto's op de weg te hebben. Hij realiseert zich niet de enige in Nederland te zijn, maar is naar eigen zeggen 'wel goedkoper dan de concurrent'.

 

Gepubliceerd op:
22-04-2011

Wat vind je van dit artikel?

x0
x0

Fijn dat je dit interessant vond. Wekelijks ondernemerstips ontvangen?

Lees meer

Auto van de zaak

Ga je als aankomend ondernemer straks de nodige kilometers maken? Dan kun je overwegen om niet privé een auto te rijden, maar er eentje voor zakelijk gebruik aan te schaffen en deze op jouw bedrijfsnaam te zetten.

Zakelijk rijden kan namelijk uiteindelijk stukken voordeliger zijn, maar dit geldt niet voor iedereen. Hieronder lees je hoe het precies zit met de wegenbelasting en bijtelling, maar vertellen we je bijvoorbeeld ook hoe je de juiste auto least.

Created with Sketch.

Gratis tips voor ondernemers ontvangen?

Dat kan met de wekelijkse nieuwsbrief van IkGaStarten. Meld je gratis aan en start nóg sterker!
 

Ja ik wil die tips >

Created with Sketch.

Maak een ijzersterke start

Ga aan de slag met de Startversterker. Een gratis tool voor startende ondernemers. 
 

  • tests, must-do's, tips en expert-inzichten
  • in je eigen tempo, waar en wanneer jij wil
  • houd bij hoe sterk je van start gaat​

Naar de Startversterker >

Goed bezig: ruim 5.613 ondernemers zijn al sterker gestart

Meld je aan

Haal alles uit de Startversterker. Bewaar artikelen, notities en checklists. Werk aan een ijzersterke start. In je eigen tempo, waar en wanneer jij wil.