Elektrische auto

Elektrische auto nog niet zo populair als verwacht

De doorbraak van elektrische en waterstofauto's laat in Nederland tegen de verwachting in vooralsnog op zich wachten. Voor consumenten lijken de voordelen nog niet op te wegen tegen de nadelen en autofabrikanten durven nog niet volledig in te zetten op elektrische wagens, omdat dit afbreuk zou doen aan het oude en vertrouwde verdienmodel: het verkopen van auto's met benzine- of dieselmotor.

Thomas Edens, ontwikkelingsdirecteur bij VWE voertuiginformatie en -documentatie, maakte vorige week bekend dat er in ons land momenteel circa tweeduizend elektrische auto's rondrijden. Dit aantal is relatief laag, zeker gezien het door de overheid gestimuleerde doel om in 2020 honderdduizend exemplaren te hebben verkocht.

Lege batterij

Dat de elektrische auto als alternatief nog niet zo populair is geworden als verwacht heeft onder andere te maken met de relatief dure hoge aanschafprijs in vergelijking met die voor 'gewone' auto's. Daarnaast speelt het beperkte aanbod voor consumenten een rol. Edens: "En mensen zijn toch bang om met een lege batterij stil te komen staan. Daarnaast weet niemand wat zo’n auto straks nog waard is." De VWE-directeur benadrukt dat de keuze voor een elektrische wagen vanwege de lage bijtelling (nul procent) wel interessant blijft voor zakelijke rijders.

Lees het hele artikel op NUzakelijk.

Gepubliceerd op:
06-05-2013

Wat vind je van dit artikel?

x4
x2

Fijn dat je dit interessant vond. Wekelijks ondernemerstips ontvangen?

Lees meer

Het prestigieuze Ferrari spreekt al decennialang tot de verbeeling. Autocoureur en oprichter Enzo Ferrari, naar wie het merk is vernoemd, stond aan de basis van het succes van deze charismatische sportwagens van Italiaanse makelij.

Ferrari
De start van Ferrari

Auto van de zaak

Ga je als aankomend ondernemer straks de nodige kilometers maken? Dan kun je overwegen om niet privé een auto te rijden, maar er eentje voor zakelijk gebruik aan te schaffen en deze op jouw bedrijfsnaam te zetten.

Zakelijk rijden kan namelijk uiteindelijk stukken voordeliger zijn, maar dit geldt niet voor iedereen. Hieronder lees je hoe het precies zit met de wegenbelasting en bijtelling, maar vertellen we je bijvoorbeeld ook hoe je de juiste auto least.

Created with Sketch.

Gratis tips voor ondernemers ontvangen?

Dat kan met de wekelijkse nieuwsbrief van IkGaStarten. Meld je gratis aan en start nóg sterker!
 

Ja ik wil die tips >

Created with Sketch.

Ondernemingsplan maken?

Ontvang gratis de PDF ‘Ondernemingsplan: de basis in 10 stappen’. Wij hebben het volgende voor je op een rij gezet:

  • Hoe maak je in 10 stappen een businessplan?
  • Uit welke onderdelen bestaat een financieel plan?
  • Welke handige tools kun je hierbij gebruiken?

Stuur mij de PDF

Je ontvangt de PDF binnen 5 minuten kosteloos in je mailbox.

Created with Sketch.

Maak een ijzersterke start

Ga aan de slag met de Startversterker. Een gratis tool voor startende ondernemers. 
 

  • tests, must-do's, tips en expert-inzichten
  • in je eigen tempo, waar en wanneer jij wil
  • houd bij hoe sterk je van start gaat​

Naar de Startversterker >

Goed bezig: ruim 3.455 ondernemers zijn al sterker gestart

Meld je aan

Haal alles uit de Startversterker. Bewaar artikelen, notities en checklists. Werk aan een ijzersterke start. In je eigen tempo, waar en wanneer jij wil.