marieke

EU-eisen voor uitstoot bestelwagens verscherpt

De Europese Commissie heeft strengere regels geïntroduceerd voor de uitstoot van CO2 door nieuwe bestelwagens. Ontwerpplannen die in Brussel circuleren, gaan ervan uit dat nieuwe bestelwagens vanaf juli 2013 nog slechts 175 gram CO2 per kilometer mogen uitstoten.

Als ze dat niet halen, wacht hen een boete van 95 euro per gram overschrijding. Voor de eerste drie gram overschrijding geldt een lagere sanctie. Bestelwagens stoten nu nog gemiddeld 230 gram CO2 per kilometer uit.

De autoindustrie is bang dat bestelwagens door de maatregelen tussen de 1.600 euro en 2.000 euro duurder worden. Dat zou dus ook slecht nieuws zijn voor ondernemers die een bestelwagen nodig hebben voor hun zaken.

Ondertussen pleiten milieuorganisaties zoals Greenpeace voor nog strengere eisen aan de CO2 uitstoot. Zij zouden het liefste zien dat bestelauto’s in 2020 nog maar maximaal 125 gram CO2 per kilometer mogen uitstoten.
 

Gepubliceerd op:
28-10-2009

Wat vind je van dit artikel?

x1
x0

Fijn dat je dit interessant vond. Wekelijks ondernemerstips ontvangen?

Lees meer

Beschik je (nog) over te weinig vermogen om zelf te investeren in de aanschaf van bedrijfsmiddelen? Dan is leasen mogelijk een optie, óók als het gaat om een computer of machine. Hoe dat precies in zijn werk gaat, lees je in deze checklist.

Wat je moet weten over leasen
Wat je moet weten over leasen

Auto van de zaak

Ga je als aankomend ondernemer straks de nodige kilometers maken? Dan kun je overwegen om niet privé een auto te rijden, maar er eentje voor zakelijk gebruik aan te schaffen en deze op jouw bedrijfsnaam te zetten.

Zakelijk rijden kan namelijk uiteindelijk stukken voordeliger zijn, maar dit geldt niet voor iedereen. Hieronder lees je hoe het precies zit met de wegenbelasting en bijtelling, maar vertellen we je bijvoorbeeld ook hoe je de juiste auto least.

Created with Sketch.

Gratis tips voor ondernemers ontvangen?

Dat kan met de wekelijkse nieuwsbrief van IkGaStarten. Meld je gratis aan en start nóg sterker!
 

Ja ik wil die tips >

Created with Sketch.

Maak een ijzersterke start

Ga aan de slag met de Startversterker. Een gratis tool voor startende ondernemers. 
 

  • tests, must-do's, tips en expert-inzichten
  • in je eigen tempo, waar en wanneer jij wil
  • houd bij hoe sterk je van start gaat​

Naar de Startversterker >

Goed bezig: ruim 5.044 ondernemers zijn al sterker gestart

Meld je aan

Haal alles uit de Startversterker. Bewaar artikelen, notities en checklists. Werk aan een ijzersterke start. In je eigen tempo, waar en wanneer jij wil.