marieke

Fors meer bestelbusjes verkocht

In de eerste negen maanden van dit jaar zijn in de Europese Unie (EU) 6 procent meer bedrijfswagens verkocht dan in dezelfde periode vorig jaar. In totaal werden 1,3 miljoen nieuwe voertuigen op naam gezet. De toename komt volledig voor rekening van bestelbusjes. Vrachtwagens en (personen)bussen deden het juist minder goed dan in 2009. Dit blijkt uit cijfers van brancheorganisatie ACEA.

In de eerste drie kwartalen van 2010 werden ruim 1 miljoen nieuwe bestelbusjes verkocht. Dat is een stijging van 8,6 procent ten opzichte van dezelfde periode vorig jaar. De verkoop van zware vrachtwagens daalde op jaarbasis met 5,5 procent, die van lichte vrachtauto’s met 4,9 procent. De grootste klappen waren voor de makers van bussen. De verkoop daarvan daalde met 12,3 procent.

In de maand september werden in de hele EU 13,7 procent meer bedrijfswagens verkocht dan vorig jaar. Van vrijwel alle voertuigen werd meer verkocht, alleen de verkoop van bussen blijft nu nog achter.

Gepubliceerd op:
29-10-2010

Wat vind je van dit artikel?

x1
x0

Fijn dat je dit interessant vond. Wekelijks ondernemerstips ontvangen?

Lees meer

Beschik je (nog) over te weinig vermogen om zelf te investeren in de aanschaf van bedrijfsmiddelen? Dan is leasen mogelijk een optie, óók als het gaat om een computer of machine. Hoe dat precies in zijn werk gaat, lees je in deze checklist.

Wat je moet weten over leasen
Wat je moet weten over leasen

Auto van de zaak

Ga je als aankomend ondernemer straks de nodige kilometers maken? Dan kun je overwegen om niet privé een auto te rijden, maar er eentje voor zakelijk gebruik aan te schaffen en deze op jouw bedrijfsnaam te zetten.

Zakelijk rijden kan namelijk uiteindelijk stukken voordeliger zijn, maar dit geldt niet voor iedereen. Hieronder lees je hoe het precies zit met de wegenbelasting en bijtelling, maar vertellen we je bijvoorbeeld ook hoe je de juiste auto least.

Created with Sketch.

Gratis tips voor ondernemers ontvangen?

Dat kan met de wekelijkse nieuwsbrief van IkGaStarten. Meld je gratis aan en start nóg sterker!
 

Ja ik wil die tips >

Created with Sketch.

Maak een ijzersterke start

Ga aan de slag met de Startversterker. Een gratis tool voor startende ondernemers. 
 

  • tests, must-do's, tips en expert-inzichten
  • in je eigen tempo, waar en wanneer jij wil
  • houd bij hoe sterk je van start gaat​

Naar de Startversterker >

Goed bezig: ruim 5.044 ondernemers zijn al sterker gestart

Meld je aan

Haal alles uit de Startversterker. Bewaar artikelen, notities en checklists. Werk aan een ijzersterke start. In je eigen tempo, waar en wanneer jij wil.