marieke

Leaseauto's vergelijken op leasetrader.nl

Als u voor uw nieuwe onderneming een leaseauto wilt gaan rijden, doet u er goed aan om de vele prijzen en aanbiedingen op dit gebied te vergelijken. De nieuwe vergelijkingssite leasetrader.nl maakt het mogelijk een auto uit te zoeken op energielabel of bijtelling en vervolgens direct de leaseprijzen van de auto bij drie bekende leasemaatschappijen te vergelijken.

De nieuwe vergelijkingssite werd afgelopen vrijdag in Den Haag gelanceerd door staatssecretaris Jan Kees de Jager van Financiën.
De Jager stimuleert de aanschaf van 'groene' leaseauto's, door daarvoor een lagere bijtelling te hanteren.

Koploper
In Nederland veel verkochte zuinige en milieuvriendelijke auto's zijn de hybride modellen Toyota Prius en de Honda Civic. Nederland is Europees koploper bij de verkoop van dergelijke auto's.

Zoektocht
De nieuwe site moet de zoektocht naar een geschikte leasewagen makkelijker maken. Behalve op automerk, model en brandstof kan worden gekeken naar energielabel of bijtelling. Daardoor wordt al bij het begin van de zoektocht duidelijk hoeveel goedkoper het is om voor een 'groene', milieuvriendelijke auto te kiezen.

Internet
Onderzoek geeft aan dat het speuren naar een nieuwe leaseauto in 55 procent van de gevallen begint op internet. Waar precies het zoeken moet beginnen, bleek tot nog toe echter veelal onduidelijk.

Wilt u weten of het voor u als starter verstandig is om uw auto te leasen, kijk dan ook eens bij het onderdeel Auto van de Zaak

Gepubliceerd op:
16-11-2009

Wat vind je van dit artikel?

x0
x0

Fijn dat je dit interessant vond. Wekelijks ondernemerstips ontvangen?

Lees meer

Beschik je (nog) over te weinig vermogen om zelf te investeren in de aanschaf van bedrijfsmiddelen? Dan is leasen mogelijk een optie, óók als het gaat om een computer of machine. Hoe dat precies in zijn werk gaat, lees je in deze checklist.

Wat je moet weten over leasen
Wat je moet weten over leasen

Auto van de zaak

Ga je als aankomend ondernemer straks de nodige kilometers maken? Dan kun je overwegen om niet privé een auto te rijden, maar er eentje voor zakelijk gebruik aan te schaffen en deze op jouw bedrijfsnaam te zetten.

Zakelijk rijden kan namelijk uiteindelijk stukken voordeliger zijn, maar dit geldt niet voor iedereen. Hieronder lees je hoe het precies zit met de wegenbelasting en bijtelling, maar vertellen we je bijvoorbeeld ook hoe je de juiste auto least.

Created with Sketch.

Gratis tips voor ondernemers ontvangen?

Dat kan met de wekelijkse nieuwsbrief van IkGaStarten. Meld je gratis aan en start nóg sterker!
 

Ja ik wil die tips >

Created with Sketch.

Maak een ijzersterke start

Ga aan de slag met de Startversterker. Een gratis tool voor startende ondernemers. 
 

  • tests, must-do's, tips en expert-inzichten
  • in je eigen tempo, waar en wanneer jij wil
  • houd bij hoe sterk je van start gaat​

Naar de Startversterker >

Goed bezig: ruim 6.485 ondernemers zijn al sterker gestart

Meld je aan

Haal alles uit de Startversterker. Bewaar artikelen, notities en checklists. Werk aan een ijzersterke start. In je eigen tempo, waar en wanneer jij wil.