marieke

Meer personenauto's verkocht in februari

In februari 2011 werden in de landen van de Europese Unie ruim 980.000 nieuwe personenauto's verkocht. Dat is een toename van 0,9 procent ten opzichte van dezelfde maand vorig jaar. Dit blijkt uit cijfers van de Europese organisatie van autofabrikanten ACEA.

In de eerste twee maanden van dit jaar werden in totaal iets meer dan 2 miljoen auto's op naam gezet; dat is 0,3 procent minder dan in de vergelijkbare periode in 2010.

Koplopers
Veel landen presteerden in de eerste maanden van dit jaar beter, waarbij Nederland een van de koplopers blijkt. Daar staat tegenover dat enkele grote autolanden als het Verenigd Koninkrijk, Italië en Spanje de verkoop met dubbele cijfers zagen inzakken.

Groei
Duitsland en Frankrijk, de resterende twee grote autolanden, deden het wel weer heel goed, met groeipercentages van respectievelijk 15,8 procent en 10,8 procent.

Gepubliceerd op:
17-03-2011

Wat vind je van dit artikel?

x0
x3

Fijn dat je dit interessant vond. Wekelijks ondernemerstips ontvangen?

Lees meer

Beschik je (nog) over te weinig vermogen om zelf te investeren in de aanschaf van bedrijfsmiddelen? Dan is leasen mogelijk een optie, óók als het gaat om een computer of machine. Hoe dat precies in zijn werk gaat, lees je in deze checklist.

Wat je moet weten over leasen
Wat je moet weten over leasen

Auto van de zaak

Ga je als aankomend ondernemer straks de nodige kilometers maken? Dan kun je overwegen om niet privé een auto te rijden, maar er eentje voor zakelijk gebruik aan te schaffen en deze op jouw bedrijfsnaam te zetten.

Zakelijk rijden kan namelijk uiteindelijk stukken voordeliger zijn, maar dit geldt niet voor iedereen. Hieronder lees je hoe het precies zit met de wegenbelasting en bijtelling, maar vertellen we je bijvoorbeeld ook hoe je de juiste auto least.

Created with Sketch.

Gratis tips voor ondernemers ontvangen?

Dat kan met de wekelijkse nieuwsbrief van IkGaStarten. Meld je gratis aan en start nóg sterker!
 

Ja ik wil die tips >

Created with Sketch.

Maak een ijzersterke start

Ga aan de slag met de Startversterker. Een gratis tool voor startende ondernemers. 
 

  • tests, must-do's, tips en expert-inzichten
  • in je eigen tempo, waar en wanneer jij wil
  • houd bij hoe sterk je van start gaat​

Naar de Startversterker >

Goed bezig: ruim 5.044 ondernemers zijn al sterker gestart

Meld je aan

Haal alles uit de Startversterker. Bewaar artikelen, notities en checklists. Werk aan een ijzersterke start. In je eigen tempo, waar en wanneer jij wil.