marieke

Milieunorm voor kleine bedrijfswagens op komst

Er komt binnen de EU een maximumuitstoot voor nieuwe kleine bedrijfswagens. De milieuminsters van de diverse EU-landen werden het er tijdens EU-beraad in Brussel over eens dat er maatregelen moeten komen die er voor zorgen dat bestelauto's minder CO2 gaan uitstoten.

De uitstoot van bestelauto's is nu nog gemiddeld 203 gram per kilometer. Het voorstel van de Europese Commissie zegt dat vanaf 2016 nieuwe bestelwagens nog hooguit 175 gram CO2 per kilometer mogen uitstoten. Vier jaar later mag dat nog slechts 135 gram zijn. Fabrikanten die te vervuilende bestelwagens verkopen, moeten een boete betalen. De genoemde normen en jaartallen staan de komende maanden nog wel ter discussie. Autoproducerende landen, zoals Duitsland, Frankrijk, Roemenië en Tsjechië willen meer tijd nemen voor invoering. Ze vinden bovendien de normen te ambitieus en de boetes te hoog.

Het voorstel voor CO2-eisen aan bestelauto's volgt op de CO2-eisen voor nieuwe personenauto's, die Europa eerder invoerde. Personenauto's mogen vanaf 2015 nog maar hoogstens 130 gram CO2 per kilometer uitstoten. Ook bij dat besluit trapten de autoproducerende landen destijds op de rem.
 

Gepubliceerd op:
17-03-2010

Wat vind je van dit artikel?

x3
x2

Fijn dat je dit interessant vond. Wekelijks ondernemerstips ontvangen?

Lees meer

Beschik je (nog) over te weinig vermogen om zelf te investeren in de aanschaf van bedrijfsmiddelen? Dan is leasen mogelijk een optie, óók als het gaat om een computer of machine. Hoe dat precies in zijn werk gaat, lees je in deze checklist.

Wat je moet weten over leasen
Wat je moet weten over leasen

Auto van de zaak

Ga je als aankomend ondernemer straks de nodige kilometers maken? Dan kun je overwegen om niet privé een auto te rijden, maar er eentje voor zakelijk gebruik aan te schaffen en deze op jouw bedrijfsnaam te zetten.

Zakelijk rijden kan namelijk uiteindelijk stukken voordeliger zijn, maar dit geldt niet voor iedereen. Hieronder lees je hoe het precies zit met de wegenbelasting en bijtelling, maar vertellen we je bijvoorbeeld ook hoe je de juiste auto least.

Created with Sketch.

Gratis tips voor ondernemers ontvangen?

Dat kan met de wekelijkse nieuwsbrief van IkGaStarten. Meld je gratis aan en start nóg sterker!
 

Ja ik wil die tips >

Created with Sketch.

Maak een ijzersterke start

Ga aan de slag met de Startversterker. Een gratis tool voor startende ondernemers. 
 

  • tests, must-do's, tips en expert-inzichten
  • in je eigen tempo, waar en wanneer jij wil
  • houd bij hoe sterk je van start gaat​

Naar de Startversterker >

Goed bezig: ruim 6.653 ondernemers zijn al sterker gestart

Meld je aan

Haal alles uit de Startversterker. Bewaar artikelen, notities en checklists. Werk aan een ijzersterke start. In je eigen tempo, waar en wanneer jij wil.