marieke

Nieuwe personenauto's populair bij bedrijven

De verkoop van nieuwe personenauto's aan het bedrijfsleven zit in de lift. In het tweede kwartaal van 2012 werden er circa 26 procent meer personenwagens verkocht aan bedrijven dan in dezelfde periode vorig jaar. Van begin april tot eind juni werden er 166 duizend nieuwe auto's verkocht, waarvan 108 duizend wagens bestemd waren voor het bedrijfsleven.

Nieuwe personenauto's worden naar verhouding steeds meer door bedrijven aangeschaft dan door particulieren. Van alle in Nederland geregistreerde personenauto's staat één op de tien op naam van een bedrijf. Volgens het CBS zijn de hoge verkopen te verklaren door de gewijzigde belastingregels op dit gebied.

Bijtelling

Zo zijn de BPM-vrijstelling en de bijtellingsregeling voor het privégebruik van auto's van de zaak aangescherpt. Dat leidde vooral in de maand juni tot uitzonderlijk hoge verkopen. Het bedrijfsleven kiest ook steeds vaker voor hybride of elektrische wagens. In de eerste helft van 2012 werden ruim tienduizend nieuwe hybride personenauto's verkocht. Driekwart daarvan staat op naam van een bedrijf. In diezelfde periode werden vijfhonderd elektrische auto's verkocht, waarvan 95 procent aan bedrijven.

Lees het hele bericht op CBS.nl.

Gepubliceerd op:
07-08-2012

Wat vind je van dit artikel?

x1
x1

Fijn dat je dit interessant vond. Wekelijks ondernemerstips ontvangen?

Lees meer

Beschik je (nog) over te weinig vermogen om zelf te investeren in de aanschaf van bedrijfsmiddelen? Dan is leasen mogelijk een optie, óók als het gaat om een computer of machine. Hoe dat precies in zijn werk gaat, lees je in deze checklist.

Wat je moet weten over leasen
Wat je moet weten over leasen

Auto van de zaak

Ga je als aankomend ondernemer straks de nodige kilometers maken? Dan kun je overwegen om niet privé een auto te rijden, maar er eentje voor zakelijk gebruik aan te schaffen en deze op jouw bedrijfsnaam te zetten.

Zakelijk rijden kan namelijk uiteindelijk stukken voordeliger zijn, maar dit geldt niet voor iedereen. Hieronder lees je hoe het precies zit met de wegenbelasting en bijtelling, maar vertellen we je bijvoorbeeld ook hoe je de juiste auto least.

Created with Sketch.

Gratis tips voor ondernemers ontvangen?

Dat kan met de wekelijkse nieuwsbrief van IkGaStarten. Meld je gratis aan en start nóg sterker!
 

Ja ik wil die tips >

Created with Sketch.

Maak een ijzersterke start

Ga aan de slag met de Startversterker. Een gratis tool voor startende ondernemers. 
 

  • tests, must-do's, tips en expert-inzichten
  • in je eigen tempo, waar en wanneer jij wil
  • houd bij hoe sterk je van start gaat​

Naar de Startversterker >

Goed bezig: ruim 5.044 ondernemers zijn al sterker gestart

Meld je aan

Haal alles uit de Startversterker. Bewaar artikelen, notities en checklists. Werk aan een ijzersterke start. In je eigen tempo, waar en wanneer jij wil.