marieke

Nieuwe subsidie voor schoonste vrachtwagens

Transportondernemers die, al dan niet voor hun personeel, gebruik maken van heel schone vrachtwagens en bussen, komen dit en volgend jaar in aanmerking voor een subsidie van maximaal 4500 euro. Dat schreef De Telegraaf afgelopen woensdag op basis van een bericht van staatssecretaris Joop Atsma van Milieu.

De uitlaatgassen van de voertuigen die aanmerking komen voor deze subsidie moeten voldoen aan de Euro VI-norm. Bij veelvuldig gebruik van wagens met dergelijke schone motoren kan de luchtkwaliteit (vooral in binnensteden) worden verbeterd.

Fijnstof

Atsma noemt het effect "zeer groot". Hij benadrukt dat een Euro VI-truck net zo weinig stikstofoxide en fijnstof uitstoot als een moderne personenauto. "Iedere vrachtwagen die nu al met zo'n schone motor wordt verkocht, is een premie van de overheid dubbel en dwars waard", aldus de bewindsman.

Premie

Atsma heeft 39 miljoen euro vrijgemaakt voor de regeling. Ook bedrijven die de afgelopen drie maanden een wagen hebben aangeschaft die aan de gestelde norm voldoet, kunnen nog aanspraak maken op de premie. Vanaf 2014 moeten alle nieuwe vrachtwagenmotoren aan die norm voldoen.

Lees het hele artikel in de Financiële Telegraaf. Actuele cijfers en achtergrondinformatie over deze sector vindt u het brancheoverzicht Transport.

Gepubliceerd op:
01-06-2012

Wat vind je van dit artikel?

x1
x0

Fijn dat je dit interessant vond. Wekelijks ondernemerstips ontvangen?

Lees meer

Beschik je (nog) over te weinig vermogen om zelf te investeren in de aanschaf van bedrijfsmiddelen? Dan is leasen mogelijk een optie, óók als het gaat om een computer of machine. Hoe dat precies in zijn werk gaat, lees je in deze checklist.

Wat je moet weten over leasen
Wat je moet weten over leasen

Auto van de zaak

Ga je als aankomend ondernemer straks de nodige kilometers maken? Dan kun je overwegen om niet privé een auto te rijden, maar er eentje voor zakelijk gebruik aan te schaffen en deze op jouw bedrijfsnaam te zetten.

Zakelijk rijden kan namelijk uiteindelijk stukken voordeliger zijn, maar dit geldt niet voor iedereen. Hieronder lees je hoe het precies zit met de wegenbelasting en bijtelling, maar vertellen we je bijvoorbeeld ook hoe je de juiste auto least.

Created with Sketch.

Gratis tips voor ondernemers ontvangen?

Dat kan met de wekelijkse nieuwsbrief van IkGaStarten. Meld je gratis aan en start nóg sterker!
 

Ja ik wil die tips >

Created with Sketch.

Maak een ijzersterke start

Ga aan de slag met de Startversterker. Een gratis tool voor startende ondernemers. 
 

  • tests, must-do's, tips en expert-inzichten
  • in je eigen tempo, waar en wanneer jij wil
  • houd bij hoe sterk je van start gaat​

Naar de Startversterker >

Goed bezig: ruim 3.747 ondernemers zijn al sterker gestart

Meld je aan

Haal alles uit de Startversterker. Bewaar artikelen, notities en checklists. Werk aan een ijzersterke start. In je eigen tempo, waar en wanneer jij wil.