marieke

Ondernemers nog niet dol op hybride rijden

Ondanks alle stimuleringsmaatregelen van de overheid blijken ondernemers nog niet al te enthousiast over hybride auto's. Belastingtechnisch is het inmiddels behoorlijk aantrekkelijk geworden om zakelijk een hybride auto aan te schaffen, maar toch heeft tot nu toe slechts 1,7 procent van de ondernemers zich hiertoe laten verleiden.

Onderzoeksintituut EIM denkt echter dat dat aantal het komend jaar rap zal toenemen. Het instituut verwacht dat de lage bijtelling en het gunstige bpm-tarief de ondernemers over de streep zullen trekken. Volgens het kabinet heeft elektrisch rijden de toekomst. Een stelling die nog altijd tot veel discussie leidt. EIM denkt zelfs dat het aantal elektrische rijders het aantal LPG-rijders dit jaar zal overstijgen.

Volgens onderzoek van EIM, MKB Nederland en NEA behoort zo’n 10 procent van het personenverkeer op de weg toe aan ondernemers. Bij bestelwagens gaat het om 50 procent, bij vrachtvervoer om 80 procent. In 2008 waren er 458.000 personenauto’s, 242.000 bestelauto’s en 99.000 vrachtauto's in het bezit van MKB-bedrijven. De meeste voertuigen bevinden zich in de groothandel, transport en dienstverlening en de zakelijke verhuur (waaronder ook lease).
 

Gepubliceerd op:
26-01-2010

Wat vind je van dit artikel?

x1
x1

Fijn dat je dit interessant vond. Wekelijks ondernemerstips ontvangen?

Lees meer

Beschik je (nog) over te weinig vermogen om zelf te investeren in de aanschaf van bedrijfsmiddelen? Dan is leasen mogelijk een optie, óók als het gaat om een computer of machine. Hoe dat precies in zijn werk gaat, lees je in deze checklist.

Wat je moet weten over leasen
Wat je moet weten over leasen

Auto van de zaak

Ga je als aankomend ondernemer straks de nodige kilometers maken? Dan kun je overwegen om niet privé een auto te rijden, maar er eentje voor zakelijk gebruik aan te schaffen en deze op jouw bedrijfsnaam te zetten.

Zakelijk rijden kan namelijk uiteindelijk stukken voordeliger zijn, maar dit geldt niet voor iedereen. Hieronder lees je hoe het precies zit met de wegenbelasting en bijtelling, maar vertellen we je bijvoorbeeld ook hoe je de juiste auto least.

Created with Sketch.

Gratis tips voor ondernemers ontvangen?

Dat kan met de wekelijkse nieuwsbrief van IkGaStarten. Meld je gratis aan en start nóg sterker!
 

Ja ik wil die tips >

Created with Sketch.

Maak een ijzersterke start

Ga aan de slag met de Startversterker. Een gratis tool voor startende ondernemers. 
 

  • tests, must-do's, tips en expert-inzichten
  • in je eigen tempo, waar en wanneer jij wil
  • houd bij hoe sterk je van start gaat​

Naar de Startversterker >

Goed bezig: ruim 6.485 ondernemers zijn al sterker gestart

Meld je aan

Haal alles uit de Startversterker. Bewaar artikelen, notities en checklists. Werk aan een ijzersterke start. In je eigen tempo, waar en wanneer jij wil.