marieke

Regels uitstoot nieuwe auto's nog strenger

De regels voor de CO2-uitstoot van nieuwe (bestel)auto's worden in de nabije toekomst nog verder aangescherpt. In het jaar 2020 zal een wagen nog maar tot 95 gram per kilometer mogen uitstoten. Dit besluit is vorige week donderdag genomen door de Europese Commissie (EC).

De EC is van mening dat een automobilist daarmee tot ruim 1,5 liter brandstof per honderd kilometer zal kunnen besparen. De verdere aanscherping van de CO2-uitstoot-regeling stond al langer op het wensenlijstje van de Commissie, maar Europa wil er nu echt werk van maken. De lidstaten en het Europees Parlement moeten nog wel hun stem uitbrengen op het voorstel.

CO2-uitstoot

Niet iedereen reageert enthousiast op de plannen. De EC stelt dat met name vanuit de Duitse en Zweedse auto-industrie achter de schermen een harde lobby gevoerd om de maatregel niet door te laten gaan, maar: "De commissie heeft toch gekozen voor harde eisen om de uitstoot van CO2 door auto's te verminderen."

Lees het hele artikel op NUzakelijk.

Wellicht ook interessant

Wat u moet meten over de nieuwe bijtelling

Gepubliceerd op:
16-07-2012

Wat vind je van dit artikel?

x3
x1

Fijn dat je dit interessant vond. Wekelijks ondernemerstips ontvangen?

Lees meer

Auto van de zaak

Ga je als aankomend ondernemer straks de nodige kilometers maken? Dan kun je overwegen om niet privé een auto te rijden, maar er eentje voor zakelijk gebruik aan te schaffen en deze op jouw bedrijfsnaam te zetten.

Zakelijk rijden kan namelijk uiteindelijk stukken voordeliger zijn, maar dit geldt niet voor iedereen. Hieronder lees je hoe het precies zit met de wegenbelasting en bijtelling, maar vertellen we je bijvoorbeeld ook hoe je de juiste auto least.

Created with Sketch.

Gratis tips voor ondernemers ontvangen?

Dat kan met de wekelijkse nieuwsbrief van IkGaStarten. Meld je gratis aan en start nóg sterker!
 

Ja ik wil die tips >

Created with Sketch.

Maak een ijzersterke start

Ga aan de slag met de Startversterker. Een gratis tool voor startende ondernemers. 
 

  • tests, must-do's, tips en expert-inzichten
  • in je eigen tempo, waar en wanneer jij wil
  • houd bij hoe sterk je van start gaat​

Naar de Startversterker >

Goed bezig: ruim 5.044 ondernemers zijn al sterker gestart

Meld je aan

Haal alles uit de Startversterker. Bewaar artikelen, notities en checklists. Werk aan een ijzersterke start. In je eigen tempo, waar en wanneer jij wil.