marieke

Subsidie voor schone taxi en bestelauto's

Zakelijk rijden in een schone bedrijfswagen is vanaf vandaag aantrekkelijker voor ondernemers in de transportsector. Kopers van een nieuwe taxi of bestelwagen kunnen sinds 1 oktober 2012 namelijk subsidie krijgen wanneer ze voor de schoonst mogelijke techniek kiezen. Dat maakte Agentschap NL vorige week bekend op haar website.

De regeling moet zakelijke rijders nog meer motiveren om een schone wagen te kiezen. Een uitzonderlijk schone benzine-, lpg-, aardgas- of dieselmotor levert dit najaar 1250 euro premie op, terwijl de subsidie voor een plug-in hybride of elektrisch aangedreven voertuig drieduizend euro bedraagt. De subsidie is dan ook alleen beschikbaar voor kopers die over hun wagens geen BPM (aanschafbelasting) hoeven te betalen.

Aankoopsubsidie

Het milieuvoordeel van elektrische auto's zal het grootst zijn in steden. Hier wordt namelijk het vaakst opgetrokken en afgeremd voor bijvoorbeeld stoplichten. Staatssecretaris Atsma van Infrastructuur en Milieu hoopt dat de subsidie meer taxi- en koeriersbedrijven over de streep zal trekken om schoon te gaan rijden.

"De lage energiekosten van elektrische of gasgestookte auto's maken deze al interessant voor zakelijk gebruik, maar de hogere aanschafprijs kan ondernemers nog afschrikken", legt Atsma uit. "Een aankoopsubsidie kan dan net het zetje geven dat nodig is om de traditionele, minder schone en zuinige opties te laten liggen en de stap te zetten naar een duurzame bedrijfstoekomst."

Lees het hele bericht op Agentschap.nl.

Gepubliceerd op:
01-10-2012

Wat vind je van dit artikel?

x2
x1

Fijn dat je dit interessant vond. Wekelijks ondernemerstips ontvangen?

Lees meer

Auto van de zaak

Ga je als aankomend ondernemer straks de nodige kilometers maken? Dan kun je overwegen om niet privé een auto te rijden, maar er eentje voor zakelijk gebruik aan te schaffen en deze op jouw bedrijfsnaam te zetten.

Zakelijk rijden kan namelijk uiteindelijk stukken voordeliger zijn, maar dit geldt niet voor iedereen. Hieronder lees je hoe het precies zit met de wegenbelasting en bijtelling, maar vertellen we je bijvoorbeeld ook hoe je de juiste auto least.

Created with Sketch.

Gratis tips voor ondernemers ontvangen?

Dat kan met de wekelijkse nieuwsbrief van IkGaStarten. Meld je gratis aan en start nóg sterker!
 

Ja ik wil die tips >

Created with Sketch.

Maak een ijzersterke start

Ga aan de slag met de Startversterker. Een gratis tool voor startende ondernemers. 
 

  • tests, must-do's, tips en expert-inzichten
  • in je eigen tempo, waar en wanneer jij wil
  • houd bij hoe sterk je van start gaat​

Naar de Startversterker >

Goed bezig: ruim 5.044 ondernemers zijn al sterker gestart

Meld je aan

Haal alles uit de Startversterker. Bewaar artikelen, notities en checklists. Werk aan een ijzersterke start. In je eigen tempo, waar en wanneer jij wil.