marieke

Thuiswerkfonds voor MKB vermindert filedruk

Een Thuiswerkfonds voor MKB-bedrijven waarmee niet alleen veel fileleed maar uiteindelijk ook heel veel geld moet kunnen worden bespaard. Dat is het plan van D66-Kamerlid Kees Verhoeven. Het is positief ontvangen door een meerderheid in de Tweede Kamer van CDA, PvdA, GroenLinks en de ChristenUnie.

Het fonds is bedoeld om MKB-bedrijven in staat te stellen om tienduizenden werknemers een deel van de week thuis te laten werken. MKB-bedrijven kunnen maximaal 40.000 euro uit het fonds opnemen en daarvan bijvoorbeeld software en computers betalen, maar ook diverse organisatorische veranderingen doorvoeren.

Kosten
Kees Verhoeven is er van overtuigd dat het fonds zich vanzelf terugverdient. "Veruit de meeste werkgevers zijn positief over thuiswerken, maar vooral kleinere en middelgrote ondernemers hikken aan tegen de kosten. De besparingen en de productiviteitswinst komen pas later." Als vijf procent van het personeel één dagdeel thuiswerkt, scheelt dat al enorm in de files, zo betoogt hij.

Flexibele economie
Volgens Verhoeven kunnen honderden bedrijven profiteren als minister Schultz van Haegen (Infrastructuur) bereid is om vijftien miljoen euro in het fonds te storten. Hij is er van overtuigd dat de tijd rijp is voor een dergelijke aanpak. "Thuiswerken past in een flexibele economie en mensen zoeken naar manieren om werk en zorgtaken te combineren."

Drie miljard
Het bedrijfsleven schat dat de files zo'n drie miljard per jaar kosten. "Met bijna 10.000 kilometer file per jaar kost elke kilometer ganzenpas de economie dus drie ton", aldus de D66-politicus.

Kees Verhoeven twittert momenteel volop over zijn plan.

Gepubliceerd op:
24-02-2011

Wat vind je van dit artikel?

x1
x2

Fijn dat je dit interessant vond. Wekelijks ondernemerstips ontvangen?

Lees meer

Auto van de zaak

Ga je als aankomend ondernemer straks de nodige kilometers maken? Dan kun je overwegen om niet privé een auto te rijden, maar er eentje voor zakelijk gebruik aan te schaffen en deze op jouw bedrijfsnaam te zetten.

Zakelijk rijden kan namelijk uiteindelijk stukken voordeliger zijn, maar dit geldt niet voor iedereen. Hieronder lees je hoe het precies zit met de wegenbelasting en bijtelling, maar vertellen we je bijvoorbeeld ook hoe je de juiste auto least.

Created with Sketch.

Gratis tips voor ondernemers ontvangen?

Dat kan met de wekelijkse nieuwsbrief van IkGaStarten. Meld je gratis aan en start nóg sterker!
 

Ja ik wil die tips >

Created with Sketch.

Maak een ijzersterke start

Ga aan de slag met de Startversterker. Een gratis tool voor startende ondernemers. 
 

  • tests, must-do's, tips en expert-inzichten
  • in je eigen tempo, waar en wanneer jij wil
  • houd bij hoe sterk je van start gaat​

Naar de Startversterker >

Goed bezig: ruim 5.044 ondernemers zijn al sterker gestart

Meld je aan

Haal alles uit de Startversterker. Bewaar artikelen, notities en checklists. Werk aan een ijzersterke start. In je eigen tempo, waar en wanneer jij wil.