marieke

Weer meer bedrijfswagens verkocht

De verkoop van bedrijfswagens in de Europese Unie zit nog altijd in de lift. In de eerste helft van dit jaar zijn in de landen van de Europese Unie 887.862 bedrijfswagens verkocht. Dat is een groei van 4,3 procent vergeleken met dezelfde periode vorig jaar. Dit blijkt uit cijfers van de Europese organisatie van autofabrikanten ACEA.

In de maand juni werden bijna 167.000 bedrijfsvoertuigen op kenteken gezet. Dat betekent een groei van 13,2 procent ten opzichte van een jaar eerder. De stijging over de eerste zes maanden is vooral toe te schrijven aan een betere verkoop van bestelbusjes. In de eerste helft van 2010 steeg de verkoop hiervan met 8 procent ten opzichte van de eerste helft van 2009.

Bussen
De verkoop van zware vrachtwagens steeg in de maand juni met 17,3 procent, tot 14.843 stuks. Dit is de eerste stijging die in twee jaar tijd te noteren viel. Over de gehele eerste helft van 2010 was nog sprake van een daling van bijna 16 procent. Het aantal verkochte bussen en touringcars nam vorige maand met 4,9 procent toe tot 3.083 stuks.

Stijgende lijn
Ook in Nederland tonen de verkopen van bedrijfswagens een stijgende lijn. In juni werden in totaal 10,6 procent meer bedrijfswagens op kenteken gezet. Over het complete eerste halfjaar bedroeg de daling echter nog bijna 18 procent.
 

Gepubliceerd op:
26-07-2010

Wat vind je van dit artikel?

x0
x1

Fijn dat je dit interessant vond. Wekelijks ondernemerstips ontvangen?

Lees meer

Beschik je (nog) over te weinig vermogen om zelf te investeren in de aanschaf van bedrijfsmiddelen? Dan is leasen mogelijk een optie, óók als het gaat om een computer of machine. Hoe dat precies in zijn werk gaat, lees je in deze checklist.

Wat je moet weten over leasen
Wat je moet weten over leasen

Auto van de zaak

Ga je als aankomend ondernemer straks de nodige kilometers maken? Dan kun je overwegen om niet privé een auto te rijden, maar er eentje voor zakelijk gebruik aan te schaffen en deze op jouw bedrijfsnaam te zetten.

Zakelijk rijden kan namelijk uiteindelijk stukken voordeliger zijn, maar dit geldt niet voor iedereen. Hieronder lees je hoe het precies zit met de wegenbelasting en bijtelling, maar vertellen we je bijvoorbeeld ook hoe je de juiste auto least.

Created with Sketch.

Gratis tips voor ondernemers ontvangen?

Dat kan met de wekelijkse nieuwsbrief van IkGaStarten. Meld je gratis aan en start nóg sterker!
 

Ja ik wil die tips >

Created with Sketch.

Maak een ijzersterke start

Ga aan de slag met de Startversterker. Een gratis tool voor startende ondernemers. 
 

  • tests, must-do's, tips en expert-inzichten
  • in je eigen tempo, waar en wanneer jij wil
  • houd bij hoe sterk je van start gaat​

Naar de Startversterker >

Goed bezig: ruim 5.044 ondernemers zijn al sterker gestart

Meld je aan

Haal alles uit de Startversterker. Bewaar artikelen, notities en checklists. Werk aan een ijzersterke start. In je eigen tempo, waar en wanneer jij wil.