marieke

Zakelijke rijders verenigen zich in VAZ

Zakelijke rijders slaan de handen ineen. Ze hebben de nieuwe organisatie Vereniging Auto van de Zaak (VAZ) opgericht, die de belangen van zakelijk rijders zal vertegenwoordigen. De vereniging wil naar eigen zeggen opkomen voor de stilzwijgende massa van ten minste 1,2 miljoen zakelijke rijders 'die zich laat kaalplukken met extra regels en steeds hogere belastingen'.

Martin Huisman, voorzitter van de nieuwe belangenorganisatie, laat in De Telegraaf weten dat we sinds 2008 met z’n allen ruim 314 miljoen euro aan extra belastingen betaalden voor privégebruik van de auto van de zaak. In Europa zijn we daarmee kampioen belasting betalen op dit gebied. "De overheid heeft voor een grote groep gewoonweg de belastingen verhoogd. Gemiddeld netto 400 euro per jaar extra per huishouden. Moet je eens proberen met een fiets van de baas", aldus Huisman.

Megabezuinigingen
Volgens Martin Huisman bestaat voor vrijwel voor elke verkeersdeelnemer wel een organisatie in Nederland, maar kwam voor de zakelijk rijder nog nooit iemand op. En dat wordt volgens hem dus hoog tijd. "Er komen weer megabezuinigingen aan. Reken maar dat de pijlen weer op de zakelijk rijder worden gericht. Maar wij gaan dat stoppen. Iedereen kan gratis lid worden. We mikken op tienduizenden leden."
 
Rebellenclub
Huisman verzekert dat het niet om een hobbyproject of rebellenclubje gaat. De bestuursleden hebben hun sporen verdiend in de sector. Zo was Huisman manager autodealers bij branchevereniging Bovag. Ook voormalig Bovag- en VNA-woordvoerder Mark van Dansik is bestuurslid. Daarnaast bevat het bestuur een fiscalist en een hoofdagent van politie.
 

Gepubliceerd op:
05-03-2010

Wat vind je van dit artikel?

x2
x4

Fijn dat je dit interessant vond. Wekelijks ondernemerstips ontvangen?

Lees meer

Beschik je (nog) over te weinig vermogen om zelf te investeren in de aanschaf van bedrijfsmiddelen? Dan is leasen mogelijk een optie, óók als het gaat om een computer of machine. Hoe dat precies in zijn werk gaat, lees je in deze checklist.

Wat je moet weten over leasen
Wat je moet weten over leasen

Auto van de zaak

Ga je als aankomend ondernemer straks de nodige kilometers maken? Dan kun je overwegen om niet privé een auto te rijden, maar er eentje voor zakelijk gebruik aan te schaffen en deze op jouw bedrijfsnaam te zetten.

Zakelijk rijden kan namelijk uiteindelijk stukken voordeliger zijn, maar dit geldt niet voor iedereen. Hieronder lees je hoe het precies zit met de wegenbelasting en bijtelling, maar vertellen we je bijvoorbeeld ook hoe je de juiste auto least.

Created with Sketch.

Gratis tips voor ondernemers ontvangen?

Dat kan met de wekelijkse nieuwsbrief van IkGaStarten. Meld je gratis aan en start nóg sterker!
 

Ja ik wil die tips >

Created with Sketch.

Maak een ijzersterke start

Ga aan de slag met de Startversterker. Een gratis tool voor startende ondernemers. 
 

  • tests, must-do's, tips en expert-inzichten
  • in je eigen tempo, waar en wanneer jij wil
  • houd bij hoe sterk je van start gaat​

Naar de Startversterker >

Goed bezig: ruim 6.653 ondernemers zijn al sterker gestart

Meld je aan

Haal alles uit de Startversterker. Bewaar artikelen, notities en checklists. Werk aan een ijzersterke start. In je eigen tempo, waar en wanneer jij wil.