marieke

Europese Commissie werkt aan nieuw BTW-stelsel

De Europese Commissie werkt aan een nieuw BTW-stelsel. Het normale BTW-tarief zou in sommige lidstaten omlaag kunnen zonder dat dit gevolgen heeft voor de inkomsten. Dat schreef De Standaard afgelopen dinsdag op basis van een mededeling van de EU.

Algirdas Semeta, commissaris voor Belastingen, is van mening dat het veertig jaar oude huidige BTW-stelsel niet meer bij onze economie past. Hij wil dat EU-lidstaten het gebruik van verlaagde tarieven afbouwen en op meer producten BTW heffen. "Op die manier kan het normale tarief dalen zonder dat dit gevolgen heeft voor de inkomsten", aldus Semeta.

Hervorming

De hervorming moet vanwege de verschillende nationale BTW-tarieven het stelsel daarnaast aanzienlijk vereenvoudigen voor bedrijven. Zo wordt het makkelijker om grensoverschrijdende handel te bedrijven en de administratieve lasten te verminderen. Het is ook de bedoeling dat de BTW--aangifte zal worden gestandaardiseerd.

Lees het oorspronkelijke artikel in De Standaard

Gepubliceerd op:
08-12-2011

Wat vind je van dit artikel?

x0
x1

Fijn dat je dit interessant vond. Wekelijks ondernemerstips ontvangen?

Lees meer

Belastingaangifte

Niet leuk, wel erg belangrijk: als ondernemer kun je aanslagen verwachten voor diverse soorten belastingen. Denk maar aan de omzet- of inkomstenbelasting. Maar de ene ondernemer is de andere niet.

Welke belastingaangiftes zijn in jouw situatie van belang en hoe gaat dit precies in zijn werk? Je leest er meer over op deze pagina's:

Handig: btw berekenen met de btw-calculator

Created with Sketch.

Gratis tips voor ondernemers ontvangen?

Dat kan met de wekelijkse nieuwsbrief van IkGaStarten. Meld je gratis aan en start nóg sterker!
 

Ja ik wil die tips >

Created with Sketch.

Maak een ijzersterke start

Ga aan de slag met de Startversterker. Een gratis tool voor startende ondernemers. 
 

  • tests, must-do's, tips en expert-inzichten
  • in je eigen tempo, waar en wanneer jij wil
  • houd bij hoe sterk je van start gaat​

Naar de Startversterker >

Goed bezig: ruim 3.747 ondernemers zijn al sterker gestart

Meld je aan

Haal alles uit de Startversterker. Bewaar artikelen, notities en checklists. Werk aan een ijzersterke start. In je eigen tempo, waar en wanneer jij wil.