marieke

Lagere loonbelasting stimuleert ondernemerschap

Om het vestigingsklimaat in Nederland aantrekkelijk te houden, moet de overheid ingrijpen en zorgen voor een verlaging van de loonkosten. Dat blijkt uit een onderzoek van Deloitte, waarin CFO's van grote en middelgrote ondernemingen naar hun mening werd gevraagd.

De inspanningen van de overheid om de lasten voor bedrijven te verlagen door de belasting op kapitaalinkomsten als vennootschapsbelasting en vermogensbelasting te verminderen en administratieve lastendruk te verlagen door vereenvoudigingen door te voeren, zetten nauwelijks zoden aan de dijk. Het Nederlandse bedrijfsleven heeft liever een lagere belasting op arbeid. Ook het afschaffen van de dividendbelasting wordt door veel CFO's genoemd als een belangrijke maatregel voor het verbeteren van het Nederlandse vestigingsklimaat.

 

Gepubliceerd op:
27-08-2010

Wat vind je van dit artikel?

x0
x0

Fijn dat je dit interessant vond. Wekelijks ondernemerstips ontvangen?

Lees meer

Belastingaangifte

Niet leuk, wel erg belangrijk: als ondernemer kun je aanslagen verwachten voor diverse soorten belastingen. Denk maar aan de omzet- of inkomstenbelasting. Maar de ene ondernemer is de andere niet.

Welke belastingaangiftes zijn in jouw situatie van belang en hoe gaat dit precies in zijn werk? Je leest er meer over op deze pagina's:

Handig: btw berekenen met de btw-calculator

Created with Sketch.

Gratis tips voor ondernemers ontvangen?

Dat kan met de wekelijkse nieuwsbrief van IkGaStarten. Meld je gratis aan en start nóg sterker!
 

Ja ik wil die tips >

Created with Sketch.

Maak een ijzersterke start

Ga aan de slag met de Startversterker. Een gratis tool voor startende ondernemers. 
 

  • tests, must-do's, tips en expert-inzichten
  • in je eigen tempo, waar en wanneer jij wil
  • houd bij hoe sterk je van start gaat​

Naar de Startversterker >

Goed bezig: ruim 3.747 ondernemers zijn al sterker gestart

Meld je aan

Haal alles uit de Startversterker. Bewaar artikelen, notities en checklists. Werk aan een ijzersterke start. In je eigen tempo, waar en wanneer jij wil.