marieke

Meerderheid ondernemers doet op tijd btw-aangifte

Een meerderheid van de ondernemers vindt het normaal om tijdig btw-aangifte doen. Uit de Fiscale Monitor 2013 van de Belastingdienst blijkt dat een meerderheid van de ondernemers hier zo over denkt. Omdat het vergeten van deze 'deadline' in principe iedereen een keer kan overkomen, beschikt de fiscus sinds een jaar over een speciaal sms-alert om starters op het doen van aangifte te attenderen.

De sms-alert wordt inmiddels door ruim 26.000 startende ondernemers gebruikt. Wilt u zich ook aanmelden voor deze kosteloze service? Mail dan uw btw-nummer en mobiele telefoonnummer naar smsalert@belastingdienst.nl. Voor meer informatie over de alert-dienst kunt u terecht op belastingdienst.nl/starters. Het is overigens ook nog steeds mogelijk om een alert te ontvangen op uw e-mailadres.

Gepubliceerd op:
22-01-2014

Wat vind je van dit artikel?

x1
x0

Fijn dat je dit interessant vond. Wekelijks ondernemerstips ontvangen?

Lees meer

Belastingaangifte

Niet leuk, wel erg belangrijk: als ondernemer kun je aanslagen verwachten voor diverse soorten belastingen. Denk maar aan de omzet- of inkomstenbelasting. Maar de ene ondernemer is de andere niet.

Welke belastingaangiftes zijn in jouw situatie van belang en hoe gaat dit precies in zijn werk? Je leest er meer over op deze pagina's:

Handig: btw berekenen met de btw-calculator

Created with Sketch.

Gratis tips voor ondernemers ontvangen?

Dat kan met de wekelijkse nieuwsbrief van IkGaStarten. Meld je gratis aan en start nóg sterker!
 

Ja ik wil die tips >

Created with Sketch.

Maak een ijzersterke start

Ga aan de slag met de Startversterker. Een gratis tool voor startende ondernemers. 
 

  • tests, must-do's, tips en expert-inzichten
  • in je eigen tempo, waar en wanneer jij wil
  • houd bij hoe sterk je van start gaat​

Naar de Startversterker >

Goed bezig: ruim 3.747 ondernemers zijn al sterker gestart

Meld je aan

Haal alles uit de Startversterker. Bewaar artikelen, notities en checklists. Werk aan een ijzersterke start. In je eigen tempo, waar en wanneer jij wil.