marieke

Weekers: 'Standaardboete bij verzaken IB-aangifte'

Staatssecretaris Frans Weekers van Financiën onderzoekt de mogelijkheden om in het huidige Besluit Bestuurlijke Boeten Belastingdienst (BBBB) een aantal wijzigingen door te voeren. Zo wil Weekers een standaardboete van 344 euro gaan instellen voor mensen die verzaken op tijd de aangifte inkomstenbelasting in te dienen bij de Belastingdienst.

Eerder deze week is een conceptversie van het Besluit naar de Tweede Kamer gestuurd. De staatssecretaris schrijft hierin verder onder meer dat er strenger moet worden gekeken naar de verzuimboete motorrijtuigenbelasting.

Weekers wil het huidige coulancebeleid voor eerste verzuimers handhaven. Hij is echter wel voornemens om de boete substantieel te verhogen voor mensen die opnieuw de fout ingaan. Voor hen zal de boete dan uitkomen op drie procent van het wettelijke maximum (4920 euro), dus 147 euro.

Gepubliceerd op:
13-12-2013

Wat vind je van dit artikel?

x1
x3

Fijn dat je dit interessant vond. Wekelijks ondernemerstips ontvangen?

Lees meer

Belastingaangifte

Niet leuk, wel erg belangrijk: als ondernemer kun je aanslagen verwachten voor diverse soorten belastingen. Denk maar aan de omzet- of inkomstenbelasting. Maar de ene ondernemer is de andere niet.

Welke belastingaangiftes zijn in jouw situatie van belang en hoe gaat dit precies in zijn werk? Je leest er meer over op deze pagina's:

Handig: btw berekenen met de btw-calculator

Created with Sketch.

Gratis tips voor ondernemers ontvangen?

Dat kan met de wekelijkse nieuwsbrief van IkGaStarten. Meld je gratis aan en start nóg sterker!
 

Ja ik wil die tips >

Created with Sketch.

Maak een ijzersterke start

Ga aan de slag met de Startversterker. Een gratis tool voor startende ondernemers. 
 

  • tests, must-do's, tips en expert-inzichten
  • in je eigen tempo, waar en wanneer jij wil
  • houd bij hoe sterk je van start gaat​

Naar de Startversterker >

Goed bezig: ruim 6.653 ondernemers zijn al sterker gestart

Meld je aan

Haal alles uit de Startversterker. Bewaar artikelen, notities en checklists. Werk aan een ijzersterke start. In je eigen tempo, waar en wanneer jij wil.